Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 99 (6809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de implicare

Miliarde de euro din fonduri europene, aproape de a fi pierdute de România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miliarde de euro din fonduri europene sunt aproape de a fi pierdute de România. Avertismentul vine din partea deputatului PNL de Suceava Ioan Balan, care spune că acest dezastru financiar trebuie atribuit incompetenţei Guvernelor Dragnea şi a agendei ascunse a PSD-ALDE.

„Românii trebuie să ştie că România are dreptul să utilizeze peste 42 de miliarde de euro, bani pe care nu îi dăm înapoi, ci putem să îi folosim ca să construim câte ceva în ţară. Din această sumă, în ultimii 4 ani, abia dacă am luat 16%, iar din aceşti bani care au intrat până acum în România, cea mai mare parte o reprezintă banii care vin automat în subvenţiile din agricultură. România nu a luat mai nimic din banii care ar fi trebuit să fie cheltuiţi pe fonduri structurale şi de coeziune. În vreme ce guvernanţilor incompetenţi de la Bucureşti le scapă miliarde de euro printre degete, la Bruxelles se discută deja principiile viitorului buget european 2021-2027. În vreme ce europenii discută bugetul viitor, Guvernul României nici măcar nu s-a apucat să consume din banii alocaţi pentru perioada de programare 2014-2020. Nu vreau să aud scuze despre <greaua moștenire, căci știm cu toții cine a fost la guvernare în toată perioada care s-a scurs de la începutul exercițiului financiar”, a arătat Ioan Balan.

În opinia deputatului sucevean, situaţia este cu atât mai condamnabilă pentru coaliţia PSD-ALDE, cu cât Corina Creţu, membru marcant al PSD, s-a oferit să ajute Guvernul ca să ia cât mai mulţi şi cât mai repede din banii pe care îi putem cheltui în construcţia de spitale, reabilitarea de şcoli, construcţia de autostrăzi şi căi ferate.

„Se pare că şi doamna Creţu a renunţat să mai dea avertismente, pentru că deja se conturează situaţia pierderii a miliarde de euro, ca urmare a neutilizării. Dacă oficialii europeni chiar vor lega accesarea banilor nerambursabili de respectarea principiilor statului de drept, atunci este uşor de conturat dimensiunile dezastrului la care ne conduce PSD-ALDE”, a mai spus Ioan Balan.

 

„Doamna Dăncilă a uzurpat calităţi oficiale şi şi-a asumat prerogative care nu-i aparţin”

Parlamentarul liberal nu a uitat nici de recentele gafe la nivel internaţional ale premierului Viorica Dăncilă. În calitate de deputat şi vicepreşedinte regional PNL, Ioan Balan a criticat în termeni duri aventurile politice ale prim-ministrului României, care nu numai că a călcat în picioare zeci de ani de construcţie diplomatică românească, ci a pus în pericol şi fondurile care vin de la Uniunea Europeană.

„Doamna Dăncilă, <neconflictuală> din fire, căci așa ne-a prezentat-o domnul Dragnea, afundă România într-un con de neîncredere cum nimeni nu a mai făcut-o în ultimii 28 de ani. Se vede acum, mai mult ca niciodată, că domnul Dragnea este prim-ministrul de facto, iar doamna Dăncilă este purtătorul de cuvânt al domniei sale. Dovadă este şi modul în care domnia sa a fugit, la ceas de seară, în străinătate, cu o agendă ascunsă, sub pretextul că va încheia acorduri comerciale şi aduce bani în ţară. Oare a sperat că o va crede cineva? Unde sunt acordurile economice? Unde sunt investiţiile? Nu numai că nu acesta a fost scopul vizitei în străinătate, nu numai că doamna Dăncilă a uzurpat calităţi oficiale şi şi-a asumat prerogative care nu-i aparţin, ci a pus în pericol şi relaţia României cu Uniunea Europeană”, a menţionat Ioan Balan.

Deputatul sucevean mai crede că premierul Viorica Dăncilă nu cunoaşte faptul că politica externă a României, ca membră a Uniunii Europene, trebuie să fie în acord cu cea a celorlalte 27 de state. „Numai cu o săptămână înainte, oficialii Uniunii Europene ne avertizaseră că, pentru ţări ca România, fondurile europene vor fi legate de calitatea statului de drept și de respectarea valorilor europene. Parcă în ciudă, Dragnea şi Dăncilă au mai dat un semnal de neîncredere partenerilor noştri europeni. Credeţi că îi pasă lui Dragnea şi Tăriceanu că noi pierdem miliarde de euro pentru că ei se luptă cu caii verzi pe pereţi? Oare au găsit <statul paralel>? Românii trebuie să ştie că Guvernele lui Dragnea, în loc să ia banii gratuiţi de la Uniunea Europeană, se luptă să confişte banii de pensie economisiţi la Pilonul 2 de peste 7 milioane de români, menţin o fiscalitate excesivă pe munca angajaţilor şi nu reuşesc să construiască nici măcar un km de autostradă, chiar şi un km dintr-acela de 800 de metri, brevetat de domnul Dragnea”, a concluzionat vicepreşedintele PNL, Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miliarde de euro din fonduri europene, aproape de a fi pierdute de România.
 Vizualizări articol: 2512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Miliarde de euro din fonduri europene, aproape de a fi pierdute de România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei