Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 99 (6809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


VAR-ul? Obligatoriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-unul din meciurile mult discutate, comentate, analizate şi înjurate în săptămâna aceasta, cică arbitrul n-ar fi acordat uneia dintre echipe un penalty, iar celeilalte cel puţin două, dacă nu chiar trei. Socoteala la goluri şi interpretarea fazelor dau rezultate diferite, în funcţie (şi) de preferinţele fotbalistice ale socotitorului. Adică fanii Real-ului nu au văzut mai mult de un penalty în defavoarea lor, la henţul lui Marcelo, în timp ce duşmanii au văzut, clar ca lumina zilei, că au mai fost şi vreo două faulturi, unul mai vizibil decât celălalt! A doua zi, ceea ce părea insurmontabil a fost cât pe ce să devină pe deplin posibil. Cică s-ar fi opus tot fluieraşul, neacordând penalty-ul care ar fi putut schimba 4-2 în 5-2, ceea ce ar fi dus la prelungiri şi la posibila calificare. În sfârşit, ultima zi a semifinalelor a adus şi prelungiri în meciul terminat cu 2-0, după ce în tur se înregistrase acelaşi scor. Prelungirile se îndreptau către loviturile de departajare, când a avut loc şi minunea astălaltă: aşa cum din Biblie ştim că Isus a transformat apa în vin, tot aşa şi în Europa League, arbitrul central care se credea probabil un fel de Isus cu fluier a transformat un aut de poartă în corner. De aici a izvorât golul prin care Marseille s-a calificat în finală în dauna lui Salzburg, dar şi un nou scandal legat de calitatea, categoric mizerabilă, a arbitrajelor în general şi la acest nivel în special. Fiindcă dacă în campionatul Tanzaniei, Insulelor Fiji sau României te mai aştepţi ca arbitrii să stabilească campioana, parcă totuşi în cupele europene s-ar cuveni ca cel mai bun să câştige. De aici, nevoia tot mai pronunţată de a se introduce VAR-ul în toate ţările cu pretenţii de normalitate. Hai, şi în România! I-am văzut utilitatea în situaţii-limită, legate de goluri din offside sau după fault ori henţ, precum şi la acordarea/anularea penalty-urilor. Nu am însă convingerea că la un corner în loc de aut de poartă ar fi cerut cineva asistenţă video. De unde şi convingerea mea că marile porcării se vor putea evita, nu însă şi micile găinarii. Care pot însă produce, şi ele, dezastre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului VAR-ul? Obligatoriu.
 Vizualizări articol: 1868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
VAR-ul? Obligatoriu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei