Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 97 (6807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Angelica Fădor solicită Guvernului României să urgenteze modernizarea Vămii Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor solicită Guvernului României să urgenteze modernizarea vămii Siret, investiţie pentru care ar putea fi atrase inclusiv fonduri europene. Angelica Fădor le-a solicitat, în Parlament, ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrului Transporturilor, Lucian Șova, şi ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb, să găsească o soluţie urgentă pentru modernizarea singurului punct de trecere al frontierei din nord-estul României care asigură traficul rutier de marfă cu Ucraina. „Pe o graniţă ce depăşeşte 600 de kilometri mai există, alături de punctul de trecere Siret, doar o singură vamă ce asigură traficul greu, şi anume Halmeu, în judeţul Satu Mare, aflată la aproape 400 de kilometri”, a explicat Angelica Fădor. Deputatul PNL de Suceava a atras atenţia că până în momentul de faţă nu au fost alocate fonduri pentru modernizarea acestei vămi, deşi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a recunoscut că modernizarea biroului vamal de frontieră de la Siret reprezintă „o necesitate”, aşa cum se arată într-un răspuns transmis Consiliului Judeţean Suceava. „În aceste condiţii, vă întreb ce măsuri concrete veţi lua pentru modernizarea acestei vămi şi care este termenul în care reuşiţi să le implementaţi. În cazul în care nu se pot aloca bani de la bugetul de stat pentru modernizarea vămii, considerăm că este imperios necesar să accesaţi fonduri europene pentru rezolvarea acestei probleme”, le-a transmis Angelica Fădor celor trei miniştri. Deputatul PNL a spus că investiţiile pentru modernizarea vămii Siret sunt extrem de importante, având în vedere că într-un singur an prin acest punct de trecere a frontierei au fost înregistrate 90.000 de tiruri (o medie de 250 pe zi), peste 4.000 de autobuze, 90.000 de minibusuri, 300.000 de autoturisme, la care se adaugă aproximativ 900.000 de persoane care trec prin vamă cu maşina şi 400.000 pe jos. Angelica Fădor a mai adăugat că Vama Siret se confruntă cu mai multe probleme care ar trebui rezolvate de urgenţă, cea mai importantă fiind infrastructura deficitară. „Practic, craterele din asfalt fac ca aspectul punctului de trecere să fie unul dezolant. Nu are utilităţi obligatorii cum ar fi apă şi canalizare, deşi sistemul de furnizare al apei se află la intrare în vamă. Deşi Ucraina se află într-o situaţie economica dificilă, în vama lor, infrastructura rutieră a fost modernizată. Apoi, traficul îngreunat pe DN 2, motivat de autocamioanele de marfă ce aşteaptă să intre în vamă, creează mari probleme de circulaţie, dar şi de mediu, iar uneori timpul de aşteptare pentru tiruri este de peste 24 de ore”, a afirmat Angelica Fădor. Ea a subliniat că pentru rezolvarea problemelor semnalate există posibilitatea accesării de fonduri europene, însă termene de depunere a proiectelor pentru astfel de investiţii expiră în cursul acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor solicită Guvernului României să urgenteze modernizarea Vămii Siret.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angelica Fădor solicită Guvernului României să urgenteze modernizarea Vămii Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei