Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 97 (6807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiune

Amendă de 7.500 de lei pentru tânărul care a încercat să vândă un trofeu de leu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul care a scos la vânzare pe o pagină de anunţuri online un trofeu de leu a fost amendat de Garda de Mediu Suceava cu 7.500 de lei. Aceasta a fost sancţiunea minimă pe care au putut să o dea inspectorii, pentru deţinerea și intenţia de comercializare a pieii de leu. După ce s-au consultat cu colegii de la București, inspectorii Gărzii de Mediu Suceava au constatat că este primul caz de acest gen din România, cu privire la intenţia de comercializare a unui trofeu din această specie.

Săptămâna trecută, tânărul din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, a scos la vânzare pe o pagină de anunţuri online o blană de leu, cu tot cu cap, cu suma de 600 de lei. Înainte de a fi căutat de poliţiștii de la Serviciul Arme și de inspectorii Gărzii de Mediu, tânărul a spus că trofeul este din Portugalia și i-a fost adus de un prieten. Ulterior, în faţa poliţiștilor, acesta și-a schimbat însă povestea și a declarat că a găsit trofeul de leu pe albia unui pârâu din localitate. El a susţinut că a inventat povestea cu Portugalia pentru a obţine un preţ mai bun pe trofeu. Povestea cu găsirea întâmplătoare a pieii de leu este puţin probabilă. 

Tânărul nu avea nici un document de provenienţă, astfel că va fi imposibil de stabilit cert de unde provine aceasta.  

Comisarii Gărzii de Mediu au acţionat în baza unui articol din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice care sancţionează comercializarea, deţinerea şi/sau transportul în scopul comercializării, în stare vie sau moartă, a oricăror părţi sau produse provenite de la speciile protejate, fără autorizaţia specială emisă de autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului şi pădurilor.

Sancţiunea prevăzută de lege este între 7.500 și 15.000 de lei.

Pielea de leu a fost confiscată, ca măsură complementară, pe lângă amendă, și predată de comisarii Gărzii de Mediu Suceava, în vederea stocării temporare, la Muzeul de Știinţele Naturii. Nu se știe încă exact ce se va întâmpla mai departe cu aceasta, comisarii Gărzii de Mediu așteptând și ei lămuriri de la forurile superioare.

Poliţiștii de la Serviciul Arme fac și ei verificări privind provenienţa trofeului și urmează să stabilească dacă în cauză este vorba de comiterea vreunei infracţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de 7.500 de lei pentru tânărul care a încercat să vândă un trofeu de leu.
 Vizualizări articol: 1966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amendă de 7.500 de lei pentru tânărul care a încercat să vândă un trofeu de leu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei