Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 97 (6807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testări la gimnaziu

Peste 21.000 de elevi din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc de evaluări naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Semestrul al II-lea va fi unul încărcat nu doar pentru elevii din clasele a VIII-a sau a XII-a, care vor susține simulări și examene naționale, ci și pentru colegii lor din clasele mai mici.

Ministerul Educației organizează, în luna mai, evaluările naționale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, fiind al V-lea an când se desfășoară aceste testări.

Acestea au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale PISA, prin intermediul lor urmărindu-se evoluția elevilor pe parcursul gimnaziului.

Primii care vor susține testarea sunt elevii claselor a II-a, care în mai puțin de o săptămână sunt așteptați la prima probă.

Evaluarea națională 2018 pentru clasa a II-a este programată între 7 și 10 mai 2018, având probe la Limba română, cea maternă, scris și citit, plus Matematică. La nivelul județului Suceava, sunt înscriși peste 7.100 de elevi în clasa a II-a. 

Cât îi privește pe cei aproximativ 6.800 de elevi din clasa a IV-a din județ, evaluarea este programată astfel: Limba Română - 15 mai, Matematică - 16 mai și Limba Maternă - 17 mai.

Cei din clasa a VI-a vor trebui să se pregătească la disciplinele Limbă şi comunicare şi Matematică şi ştiinţe ale naturii, urmând să fie evaluaţi în intervalul 23 - 24 mai. Circa 7.200 de elevi suceveni sunt înregistrați în clasa a VI-a.

 

Notele nu se trec în catalog

Rezultatele nu se trec în catalog, testările sunt făcute după modelul evaluărilor PISA și sunt menite să îi ajute pe părinți să vadă dacă profesorii de la clasă îl supra sau subevaluează pe copil, să afle care sunt lacunele elevului și cum să îl ajute peste vară. De partea cealaltă, aceste testări sunt menite să-i ajute pe elevi să nu resimtă șocul primului examen din viață abia la 14 ani. Prin intermediul acestor testări se va şti în ce măsură elevul şi-a însuşit elementele de bază specifice vârstei: scris, citit, socotit, insistându-se, ulterior, pe corectarea eventualelor dificultăţi.

Potrivit Ministerului Educației, evaluarea competențelor în clasa a II-a (scris-citit și matematică) este necesară pentru a elabora planurile individuale de învățare ale elevilor. Rezultatele pe care elevii le obțin și planurile individualizate care se întocmesc pe baza acestora fac parte din portofoliul educațional ale elevului.

În ceea ce privește scopul evaluării naționale de la finalul clasei a VI-a, rezultatele evaluărilor sunt utilizate în special pentru a ajuta elevul să se orienteze către un anumit tip de liceu și pentru a completa portofoliul său educațional. Evaluarea durează 30 de minute la clasa a II-a şi 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a, iar nivelul de dificultate va fi mediu. Rezultatele nu sunt făcute publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 21.000 de elevi din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc de evaluări naționale.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 21.000 de elevi din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc de evaluări naționale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei