Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 97 (6807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cooperare

Parteneriatul Bethlehem-Suceava va fi semnat săptămâna viitoare, în orașul nașterii lui Iisus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acordul de parteneriat între Suceava și Bethlehem va fi semnat în data de 7 mai a.c., în orașul palestinian, de către primarii celor două orașe, Ion Lungu și  Anton Salman. Primarul Ion Lungu a declarat, ieri, în conferință de presă, că acest protocol de înfrățire ”este o onoare pentru noi”, atât datorită semnificației religioase pentru creștini, fiind locul nașterii lui Iisus Hristos, cât și pentru că, deși are doar 28.000 de locuitori, Bethlehem „este înfrățit cu toate metropolele lumii”.

Potrivit lui Lungu, acordul vizează cooperarea în domeniul economic, turistic, cultural, învățământ, protecția mediului și alte domenii de interes comun, inclusiv târguri și expoziții pentru promovarea de produse și servicii locale, schimburi de experiență, promovarea obiectivelor turistice din ambele municipii, dar și organizarea de competiții sportive cu participarea echipelor din Suceava și Bethlehem.

Primarul a precizat că vizita pe care o efectuează timp de o săptămână în Orientul Mijlociu este una majoritar privată, singura zi de muncă fiind cea de 7 mai, când va fi semnat parteneriatul.

Înfrățirea dintre cele două orașe a fost aprobată în unanimitate de Consiliul Local Suceava în ședința din 25 ianuarie a.c. și a fost avizată de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cel al Fondurilor Europene.

Menționăm că Bethlehem are parteneriate de acest gen cu 60 de mari orașe din lume, printre care Washington, Moscova, Sankt Petersburg și Atena.

În contextul vizitei la Bethlehem și în Israel, întrebat ce opinie are în legătură cu mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, Lungu a răspuns că nu are atribuții de politică extern, dar dacă îi vor solicita gazdele un punct de vedere pe această temă, le va răspunde că „România a respectat dintotdeauna atât poporul israelian, cât și poporul palestinian, că orice ministru care face o vizită în zonă merge la Ierusalim și la Ramallah”. ”Oricum, dau răspunsuri mai bune ca alții”, a mai spus primarul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriatul Bethlehem-Suceava va fi semnat săptămâna viitoare, în orașul nașterii lui Iisus.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriatul Bethlehem-Suceava va fi semnat săptămâna viitoare, în orașul nașterii lui Iisus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei