Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 97 (6807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal pe pâine: În grafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Simplificând la maximum, s-ar putea spune că în Europa, la nivel de club, sunt vreo 4 mari puteri fotbalistice: Spania, Anglia, Germania, Italia, poate nu neapărat în ordinea asta, iar de la o vreme încearcă să li se adauge şi Franţa, aceasta cam de când s-au găsit investitorii ăia fără limite de la PSG, făcându-l pe mai vechiul în branşă Bernard Tapie să se ascundă de ruşine. La nivel de echipe naţionale, mai putem vorbi şi despre Portugalia, deţinătoarea trofeului continental. Revenim la cluburi. Pentru ele, pentru cele mai bune de pe continent, există o competiţie numită Champions' League, moştenitoarea mai vechii Cupe a Campionilor Europeni, pe care cândva, în 1986, a câştigat-o şi Steaua Bucureşti. Deosebirea între formatul vechi, de atunci, şi cel actual este că pe vremuri nu participau decât echipele campioane naţionale. Dacă nu mă înşel, Steaua a eliminat doar vreo 4 echipe până să ia trofeul. Acum, sunt ţări (superputerile despre care vorbeam la început) care participă şi cu câte 4 echipe admise direct în grupele Ligii Campionilor, iar numărul de meciuri jucate până să ajungă la trofeu este dublu. De aici, o sumă de paradoxuri, printre care şi cel la care mai mult ca sigur că Real de Madrid va recidiva, exact ca acum 2 ani: să rateze titlul naţional, dar să devină campioană a continentului! Că fan de o viaţă al lor, declar acum, cu martori (dv., cei care mă citiţi!) că mai prost ca în acest sezon nu cred că Real a jucat vreodată. Eu, cel puţin, nu-mi amintesc. Cu toate astea, e foarte aproape de a-şi mări recordul absolut de trofee câştigate, precum şi de o reuşită în premieră: 3 Ligi consecutive, ceea ce mi se pare miraculos. Înainte de a vă da dv., contestatarilor, dreptul la o replică ipotetică, vă reamintesc doar că: cu sau fără penalty-uri acordate sau nu, cu sau fără arbitraje părtinitoare, cu sau fără nu ştiu ce alte chestii, Real a eliminat pe rând campioanele Franţei, Italiei, Germaniei, iar din supraputeri a mai rămas reprezentanta Angliei, nici măcar campioană! Păi cum să n-o batem măr la Kiev!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal pe pâine: În grafic.
 Vizualizări articol: 1468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Fotbal pe pâine: În grafic3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei