Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 94 (6804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Primăria Liteni va moderniza din fonduri proprii şase kilometri de drumuri din oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria din Liteni a alocat fonduri pentru modernizarea a şase kilometri de drumuri din acest oraş. Primarul oraşului Liteni, Tomiţă Onisii, a precizat că fondurile provin exclusiv de la bugetul local şi că în momentul de faţă se întocmeşte documentaţia tehnică în vederea organizării licitaţiei în urma căreia va fi desemnat constructorul. Tomiţă Onisii a spus că modernizarea celor şase kilometri de drumuri locale este cel mai mare proiect finanţat din bugetul local care va începe anul acesta, suma alocată pentru anul 2018 fiind de 1,2 milioane de lei. El a arătat că în cadrul proiectului vor fi asfaltate drumuri din Liteni, dar şi din alte sate din oraş, cum ar fi Rotunda sau Siliştea, prioritare fiind zonele cu o densitate mare de locuinţe. „Vom asfalta drumuri din Liteni, Rotunda şi Siliştea. Dar în principal îmi doresc să modernizăm strada Bucşei, acolo unde sunt foarte mulţi cetăţeni. Vorbim de toată strada Bucşei, plecând din drumul judeţean 208C şi ajungând la drumul betonat spre Siliştea. Apoi vrem să modernizăm strada Pădurii, strada Fagului, str. Dispensarului, şi continuăm în Siliştea şi Rotunda”, a explicat primarul oraşului Liteni. El a ţinut să precizeze că pe toate străzile, cu excepţia a două tronsoane, care vor fi asfaltate sau betonate, au fost finalizate lucrările pentru montarea reţelelor de apă şi canalizare. „Am stabilit ca priorităţi acele drumuri pe care avem apă şi canalizare, pentru a nu mai interveni pe ele. Mai sunt două segmente de drumuri, spre Siliştea şi Rotunda, unde nu am extins reţeaua de canalizare, dar şi aici vom găsi soluţii, să montăm aceste reţele pe acostamente astfel încât să nu mai spargem asfaltul”, a precizat Tomiţă Onisii. El a mai adăugat că lucrările de anul acesta la drumurile din oraş sunt în continuarea celor din anii trecuţi, când au fost modernizaţi patru kilometri, tot printr-o investiţie multianuală cu bani de la bugetul local. „Vreau să mai arăt că suntem în faza de întocmire a documentaţiilor necesare obţinerii finanţării pentru asfaltarea altor drumuri din Liteni şi satele Roşcani şi Corni.”

Pe de altă parte, primarul din Liteni a precizat că anul acesta, tot din fonduri locale, vor fi continuate lucrările de betonare a şanţurilor şi de modernizare a trotuarelor. Tomiţă Onisii a mai adăugat că primăria va aloca fonduri şi pentru modernizarea iluminatului public din oraş, prin înlocuirea actualelor corpuri de iluminat cu becuri LED pe fiecare stâlp, pentru un iluminat stradal cât mai eficient.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Liteni va moderniza din fonduri proprii şase kilometri de drumuri din oraş.
 Vizualizări articol: 2649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria Liteni va moderniza din fonduri proprii şase kilometri de drumuri din oraş1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei