Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 94 (6804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

3 - 15 mai

„Presa din Bucovina 1860 - 2018”, expoziție temporară la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara, Muzeul de Istorie din Suceava prezintă, în perioada 3 - 15 mai, expoziția temporară „Presa din Bucovina 1840 - 2018”, reprezentând evoluția presei din Bucovina, de la apariția primelor calendare, imediat după ocuparea acestui teritoriu de către Imperiul Habsburgic, până la presa de astăzi. Expoziția va fi vernisată joi, 3 mai, la ora 18:00, când se sărbătoreșete Ziua Mondială a Libertății de Exprimare a Presei. Expoziția este organizată de către Secția de Istorie în colaborare cu Secția Memorială a Muzeului Bucovinei (Colecțiile Periodice, Leca Morariu, Ion Vicoveanu, Simion Florea Marian) și cu Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” (Colecția Periodice). Printre ziarele care vor putea fi văzute se numără gazeta Bucovina, publicația revoluției române de la 1848, înființată de frații Alexandru și Gheorghe Hurmuzachi, Revista Politică, prima gazetă românească apărută la Suceava în perioada mai 1886 -1 aprilie 1891, ziarul reprezentativ al românilor bucovineni pentru această perioadă, Revista Bucovinei, care apare încă din 1916, reușind să reunească în jurul ei intelectualitatea română din Bucovina după izbucnirea primului război mondial, luptând pentru realizarea idealului național și unirea tuturor provinciilor istorice românești, Glasul Bucovinei, publicație care a militat pentru unirea politică a tuturor românilor, dar și numeroase alte ziare și reviste, în limba română și în limba germană, apărute la Cernăuți, Suceava, Rădăuți, Siret, Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Presa din Bucovina 1860 - 2018”, expoziție temporară la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Presa din Bucovina 1860 - 2018”, expoziție temporară la Muzeul Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei