Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 94 (6804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătire

Candidaţii care se pregătesc de definitivat sunt meditați de inspectorii şcolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava ţin şedinţe de pregătire gratuită pentru cei care şi-au depus dosarele în vederea susţinerii examenului de definitivare în învăţământ.

Este vorba de 385 candidaţi suceveni care îşi doresc o carieră didactică şi care până la finele lunii mai trebuie să susțină inspecţiile la clasă, urmând ca în data de 18 iulie a acestui an să dea testarea scrisă.

Inspectorii suceveni vor susţine cu aceştia un număr de 24 de ore de pregătire.

Potrivit insp. Cezar Anuței, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, „cursurile sunt parte a proiectului <Bazele formării pentru profesia didactică>, derulat în parteneriat cu cei de la Casa Corpului Didactic, de mai mulți ani. Inspectorii pe discipline își întocmesc propriul grafic de desfăşurare a acestor ore de pregătire.”.

Competenţele vizate de cei care susțin cursurile sunt: cunoaşterea modului de organizare şi funcţionare a sistemului de învăţământ, respectiv a unităţilor şcolare; procesele de învăţare - predare, învăţare, evaluare; aplicarea strategiilor de predare şi a metodelor de evaluare în cadrul activităţilor didactice; utilizarea metodelor moderne de predare-învăţare-evaluare, relația școală – familie - comunitate, managementul clasei de elevi, etc.

 

Posturile de educatori și învățători au cei mai mulți candidați

385 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul de definitivat în acest an, la 39 de discipline.

Potrivit insp. Cezar Anuței, cei mai mulți s-au înscris pentru un post de educator  - 88 de candidați, iar 69 s-au înscris pentru a susține examenul pentru învățători. Alte 44 de persoane vor susține examenul de definitivat la Educație fizică, 32 la Limba și literatura română, 28 la Engleză, 18 la Matematică, 12 la Psihopedagogie specială, câte opt la Biologie și Religie, șapte la Muzică, câte șase candidați s-au înscris la Economie și Geografie, câte cinci la Istorie și Consiliere școlară și Transporturi etc.

Examenul de definitivare cuprinde două etape. Etapa I este eliminatorie și presupune susţinerea a două inspecţii de specialitate și evaluarea portofoliului profesional, iar etapa a II-a constă în proba scrisă.

Inspecțiile de specialitate au început de la 1 noiembrie și se vor desfășura până la 1 iunie 2018. Proba scrisă este programată pe 18 iulie, rezultatele urmând să fie afișate pe data de 24.

Nota examenului de definitivat se calculează după formula: (NI1 + NI2 + NP + 7NS)/10, unde NI1 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 1, NI2 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 2, NP reprezintă nota acordată pentru portofoliul profesional personal, iar NS reprezintă nota la proba scrisă. Nota minimă de promovare a examenului este 8.

Examenul de definitivare în învăţământ este obligatoriu în cariera didactică, urmat fiind de obţinerea gradelor didactice II şi I. La testare au dreptul să participe cadre didactice cu vechime de cel puțin un an în sistem.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii care se pregătesc de definitivat sunt meditați de inspectorii şcolari.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidaţii care se pregătesc de definitivat sunt meditați de inspectorii şcolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei