Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 94 (6804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fițe de coaliție

În Consiliul Local Suceava, consilierii ALDE le-au dat cu votul în cap colegilor lor de la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Votul asupra unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Suceava privind acordarea dreptului de superficie asupra unei parcele de teren proprietate privată a municipiului Suceava, situată pe strada Tineretului, proprietarului construcției amplasate pe această parcelă de teren, respectiv SC Proact SRL Suceava, a produs mare supărare în coaliția PSD-ALDE. Conform proiectului de hotărâre, dreptul de superficie solicitat de proprietarul Proact SRL, Florin Hrebenciuc, se acordă până la data de 31 decembrie 2021, cu posibilitate de prelungire. În ședința de ieri a deliberativului local, înainte de dezbaterea acestui proiect, consilierul ALDE Ovidiu Milici le-a spus colegilor săi de coaliție, de la PSD, că, dacă vor vota pentru prelungirea dreptului de superficie, vor demonstra că  „retorica PSD” este doar „un exercițiu de fanfaronadă și populism” și că aleșii locali social-democrați votează acest gen de proiecte doar în cazul în care solicitantul „este prieten cu președintele PSD Suceava”.

Președintele de ședință, viceprimarul PNL Lucian Harșovschi, a intervenit în dispută cu argumentul că acordarea dreptului de superficie este perfect legală și „nu-mi fac griji că nu veți vota”.

Votul „pentru” venit de la 20 dintre cei 22 de consilieri locali prezenți la ședință a fost dovada pentru Ovidiu Milici, după cum a spus, că principalul criteriu după care aleșii locali ai PSD din CL Suceava își dau votul în cazul cererilor de superficie sunt „prieteniile” cu solicitanții și nu oportunitatea acestora. ”Coaliția care funcționează acum este PSD-PNL, nu PSD-ALDE”, a mai spus Milici.

Ironic, liberalul Harșovschi a turnat gaz pe foc și a afirmat că speră ca președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, să devină prieten și cu cei care ar fi beneficiarii  proiectul de reabilitare a peste 4000 de locuri de parcare din municipiul Suceava, împotriva căruia consilierii PSD au votat până acum de două ori împotrivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Consiliul Local Suceava, consilierii ALDE le-au dat cu votul în cap colegilor lor de la PSD.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Consiliul Local Suceava, consilierii ALDE le-au dat cu votul în cap colegilor lor de la PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei