Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 94 (6804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Plantare

Campanie de împădurire la Moldovița dedicată Centenarului Marii Uniri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ o sută de preșcolari, elevi, silvicultori și reprezentanți ai autorităților sucevene au participat, miercuri, la o acțiune de împădurire organizată în cadrul unui proiect derulat de Ocolul Silvic Moldovița. Acțiunea a fost dedicată Centenarului Marii Uniri, campania fiind intitulată „O sută de oameni, o sută de arbori, o sută de ani de la Marea Unire”. Alături de elevi și preșcolari au fost prezenți subprefectul judetului Suceava, Silvia Boliacu, șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adrian Iordache, șeful Agenției pentru Protecția Mediului, Gheorghe Aldea, șeful Ocolului Silvic Moldovița, Georgel Zlei, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Suceava. Punctul de întâlnire al voluntarilor care au participat la această acțiune a fost la sediul Ocolului Silvic Moldovița, de unde aceștia au plecat pe jos până la mocănița din această comună. Aproape toți copiii erau îmbrăcați în costume populare, iar în drum spre locul de plantare au purtat cu ei steaguri tricolore. După plimbarea cu mocănița, care i-a dus până în satul Argel, copiii și autoritățile s-au îndreptat spre terenul pregătit pentru a fi reîmpădurit, acolo unde au fost plantați peste 100 de puieți de brad. La final, copiii au ridicat în aer baloane colorate în roșu, galben și albastru.

Prezentă la această acțiune, subprefectul județului, Silvia Boliacu, a precizat că acțiunea de la Moldovița a fost organizată în cadrul proiectului „Pădurea Centenar”, inițiat de Direcția Silvică, împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor. „Este o acțiune foarte importantă pentru conștientizarea populației despre rolul pădurii în menținerea echilibrului ecologic în contextul schimbărilor climatice actuale. Mă simt onorată de invitație și vreau să rămână pentru viitor un copac plantat de către un reprezentant al Instituției Prefectului, având în vederea implicațiile pe care le are această instituție în menținerea mediului”, a spus Silvia Boliacu. În același timp, șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a ținut să remarce faptul că acțiunea de împădurire de la Moldovița este cea mai reuşită campanie de acest fel la care a participat până în momentul de față. „Vreau să mulțumesc Direcției Silvice Suceava pentru invitație și țin să îl felicit pe domnul șef de ocol pentru minunata acțiune. Și vreau să precizez că și noi, în luna noiembrie, vom avea o acțiune de plantat puieți pe raza Ocolului Silvic Pătrăuți”, a declarat Adriana Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de împădurire la Moldovița dedicată Centenarului Marii Uniri.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campanie de împădurire la Moldovița dedicată Centenarului Marii Uniri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei