Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 70 (6780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Caz deosebit de grav

Acţiune de intimidare în stil mafiot a contrabandiştilor, fără reacţie din partea poliţiei de un an de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz deosebit de grav de violenţă, despre care nu s-a relatat nimic până acum, s-a petrecut în luna martie a anului trecut pe raza comunei Brodina. Este vorba de o acţiune a contrabandiştilor de ţigări de intimidare în stil mafiot, care, după cum au demonstrat de mai multe ori, sunt dispuşi să ajungă foarte departe faţă de cei care îi deranjează în vreun fel. De altfel, pentru oamenii de bună credinţă din Brodina, Ulma sau Izvoarele Sucevei, maşinile de teren cu numere de Marea Britanie care gonesc pe drumurile puţin circulate din zona frontierei sunt prilej de panică, pentru că cei care fac contrabandă sunt extrem de „sensibili”, iar uneori este suficient doar să fii în locul nepotrivit pentru a fi luat în colimatorul acestora.

 

Prins la mijloc între două Jeep-uri, din care au coborât 8-10 atacatori

Este şi cazul lui Mirel Bodnar, care, alături de soţia sa, Elena Bodnar, a fost victima unei acţiuni de intimidare foarte violentă.

Mirel Bodnar ne-a relatat că se deplasa la volanul autoturismului său, un VW Golf4, pe raza satului Brodina de Jos, pe drumul Brădioara, pe valea Brodinei. În maşină era şi soţia sa, însărcinată la acea vreme.

„Era în jurul orei 21.30-22.00, după lăsarea întunericului, şi după ce am trecut de case, într-o zonă mai izolată, au venit două Jeep-uri, din spate. Unul m-a depăşit şi mi-a tăiat calea, m-a silit să opresc. Înainte să realizez ce se întâmplă, din cele două maşini au coborât opt-zece indivizi, cu cagule pe faţă.  Au început să-mi spargă geamurile de la maşină, cu bâte şi cozi de topor”, a relatat bărbatul scenele de coşmar.

 

„Mai dai în gât despre marfă”?

Atacatorii nu s-au oprit aici. Bărbatul de la volan a încasat pumni în zona capului şi a feţei, fiind tras din maşină. Soţia sa a strigat foarte tare după ajutor şi a suferit un atac de panică.

„Mai dai în gât despre marfă”? au întrebat ameninţător agresorii, înainte de a se urca în maşini şi a pleca.

Mirel Bodnar susţine că nu are nici o legătură cu afacerile ilegale cu ţigările de contrabandă şi că nici nu este „sifonul” poliţiei. Bărbatul crede că a fost confundat ori, mai probabil, contrabandiştii au fost duşi pe o pistă greşită de o persoană care a avut interes în acest sens. Acesta nu exclude să fi surprins fără să vrea, în trafic, un transport de contrabandă, iar atacatorii să-i fi reţinut numărul maşinii, pentru a-l intimida ulterior.

Nu ştim dacă Mirel Bodnar ştie sau nu mai multe decât spune, însă cert este că el şi soţia sa au fost victime ale unui atac în stil mafiot, care denotă foarte mult tupeu din partea autorilor.

După cum se vede şi în fotografii, atacatorii au spart absolut toate geamurile maşinii, acţionând cu foarte multă violenţă, fără a ţine cont că în maşină se afla şi o femeie, cu care probabil că nici nu aveau nimic de împărţit.

 

Bărbatul susţine că l-a recunoscut pe unul dintre atacatori

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, fiind ridicate probe de pe maşina căreia atacatorii i-au distrus toate geamurile.

În timpul atacului, Mirel Bodnar susţine că l-a văzut la faţă pe unul dintre atacatori. Ulterior, după ce a studiat planşe fotografice, acesta l-a indicat pe respectivul în persoana unui anume Costel Popiuc, din Lupcina. 

Cele două maşini din care au coborât atacatorii au dispărut în pădure, fără a fi identificate. Ambele aveau numere de înmatriculare britanice, acoperite cu glod.

Mirel Bodnar şi soţia sa, mamă a trei copii, printre care o fetiţă în vârstă de 4 luni, spun că de atunci nu mai au linişte şi se tem că ar putea fi atacaţi din nou.

Marea nemulţumire a celor doi soţi este că ancheta nu a înaintat aproape deloc deşi de atunci a trecut aproximativ un an de zile.

 

Un suspect reţinut, apoi pus în libertate, din lipsă de probe

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a confirmat că dosarul este încă în fază de anchetă la poliţie, iar singurul suspect, identificat în baza declaraţiei păgubitului, a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost pus în libertate. Din câte se pare, anchetatorii nu au probe clare privindu-l pe acesta. Suspectul nu recunoaşte sub nici o formă că a participat la atacul în stil mafiot. Din informaţiile noastre, se pare că mai sunt şi alţi suspecţi în dosar, însă aceştia au alibiuri, în sensul că au dovedit că în acea perioadă nu se aflau în ţară.

 

Anchetatorii vor apela şi la testul poligraf

Foarte probabil, anchetatorii vor apela şi la testul poligraf pentru a încerca să adune indicii referitoare la presupuşii autori.  

Cercetările se derulează sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Infracţiunile pentru care se fac cercetările sunt cele de lovire şi distrugere. 

 Problema esenţială este că ancheta nu pare a fi făcut prea mulţi paşi înainte, iar cei care au participat la atacul în stil mafiot nu au fost încă traşi la răspundere. Cu cât trece mai mult timp, şansele ca atacul să rămână cu AN (autori necunoscuţi) sunt tot mai mari. Și nu ar fi primul caz de răfuială de acest gen care rămâne nesoluţionat. Iar asta nu înseamnă decât mai mult curaj şi tupeu pentru contrabandişti.

 

Atac similar şi asupra maşinii unei poliţiste de frontieră

În luna octombrie a anului trecut, şi maşina unei poliţiste de frontieră a fost distrusă, în urma a ceea ce pare, după toate probabilităţile, tot o acţiune de intimidare a contrabandiştilor.

Loredana Pentiuc, agent la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina, îşi parcase autoturismul Audi A3 în faţa casei unei rude, la Brodina. La scurt timp, poliţista, aflată în timpul liber, a auzit zgomote puternice. Când a ieşit afară femeia a găsit sparte toate geamurile laterale şi luneta autoturismului. De asemenea, cauciucurile erau înţepate, iar elemente de caroserie degradate şi zgâriate, prin lovire cu un topor. Autorul a lovit cu furie în maşină, iar apoi a fugit.

Atacul în stil mafiot a fost dat într-o zonă centrală din Brodina, la aproximativ 300 de metri de sediul primăriei din localitate.

Tânăra poliţistă primise anterior ameninţări cu privire la unele confiscări de ţigări de contrabandă făcute de colegi de-ai săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de intimidare în stil mafiot a contrabandiştilor, fără reacţie din partea poliţiei de un an de zile.
 Vizualizări articol: 4991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Acţiune de intimidare în stil mafiot a contrabandiştilor, fără reacţie din partea poliţiei de un an de zile4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei