Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 70 (6780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Păruială politică

PSD reclamă încadrarea pistei de role, a tribunelor de pe stadion şi a aleilor din parcuri drept spaţii verzi pentru a ajunge la norma europeană/locuitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD acuză conducerea Primăriei Suceava că a falsificat intenţionat datele din Registrul Spaţiilor Verzi (RSV) al municipiului reşedinţă de judeţ cu scopul de a se ajunge la norma europeană/locuitor şi, totodată, pentru a avea posibilitatea de a diminua spaţiile verzi cu ocazia unor diverse amenajări edilitare. Consilierul local PSD Vasile Mocanu a prezentat, ieri, în conferinţă de presă, achiziţia aplicaţiei informatice pentru întocmirea RSV, pentru care administraţia locală a plătit 45.000 de euro, şi planşe şi fotografii din care reiese că în acest registru ar fi încadrate şi betoanele la spaţii verzi.

Astfel, figurează ca spaţii verzi tribunele stadionului Areni, aleile din parcul Areni şi din cel de la Policlinică sau pista de role de pe strada Universităţii. De asemenea, potrivit lui Mocanu, în hărţile întocmite de firma din Baia Mare care a realizat aplicaţia nu figurează Iulius Mall, ci fosta IFA, şi nici magazinele Lidl.

„Nu s-a respectat actualizarea planurilor sau a hărţilor digitale care vor constitui suportul de bază al lucrărilor de identificare şi inventariere a spaţiilor verzi, nu s-au făcut delimitarea spaţiului verde ce urmează a fi cadastrat şi marcarea limitei acestuia. La policlinică, la <parcul Şahiştilor>, este inventariată toată suprafaţa, deşi spaţial verde este mult mai mic decât suprafaţa betonată. În Areni, o proprietate privată, intabulată pe persoane fizice, este trecută în domeniul public. Nu s-au respectat informaţii de detaliu privind vegetaţia existentă, speciile, numărul şi tipul de arbori, indici cantitativi şi indici calitativi”, a spus Vasile Mocanu.

 

Lungu: „Cei de la PSD fac tot posibilul să faulteze activitatea primăriei”

Consilierul PSD a mai afirmat că deliberativul local nu a fost informat, în 2016, că ceea ce doreşte municipalitatea să achiziţioneze sunt de fapt servicii pentru elaborarea unei aplicaţii informatice de tip GIS, ocolind astfel cumpărarea direct de la un producător, în favoarea unui intermediar.

Mocanu a ironizat „precizia cu care a fost calculată suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor, de 26,88314445 mp”, considerând că, de fapt, în calcul s-a pornit de la rezultatul care trebuia obţinut.

Concluzia lui este că „avem în faţă un simulacru de Registru Local al Spaţiilor Verzi din municipiul Suceava, un melanj de date eronate, incomplete, false şi falsificate cu intenţie pentru un rezultat de 26 mp, care să permită diminuarea/încălcarea spaţiilor verzi”.

Contactat telefonic, primarul Ion Lungu a replicat că cele prezentate reprezintă „o aberaţie a celor de la PSD” şi că, în eventualitatea că lucrarea respectivă are erori, aceasta ”este perfectibilă”. Mai mult, Lungu l-a acuzat, la rândul său, pe Mocanu, că ”a sabotat munca celor din primărie” în realizarea RSV deoarece instituţia pe care acesta o conduce, Oficiului Judeţean de Cadastru, ar fi furnizat date care nu erau corecte. ”I-am pus la dispoziţie domnului Mocanu toate documentele. Ca specialist, putea să ne ajute, să ne sprijine, dacă chiar îl interesa această problemă, pentru că era în interesul comunităţii. Nu numai că nu ne-a ajutat, dar datele date de Cadastru nu au fost corecte şi au trebuit corectate. Cei de la PSD fac tot posibilul să faulteze activitatea primăriei”, a declarat primarul.

În ceea ce priveşte acuzaţiile că datele referitoare la spaţiile verzi ar fi fost falsificate intenţionat, Ion Lungu a replicat că „dacă eu, ca primar, am falsificat, să meargă să reclame la instituţiile abilitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD reclamă încadrarea pistei de role, a tribunelor de pe stadion şi a aleilor din parcuri drept spaţii verzi pentru a ajunge la norma europeană/locuitor.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD reclamă încadrarea pistei de role, a tribunelor de pe stadion şi a aleilor din parcuri drept spaţii verzi pentru a ajunge la norma europeană/locuitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei