Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 70 (6780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri poliție

Minor de 16 ani din Șcheia, reținut 24 de ore pentru furturi și apoi pus sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au pus sub acuzare un minor în vârstă de 16 ani, din Șcheia, pentru o tentativă la furt calificat dintr-un bar din localitate, dar care este suspect și de comiterea altor fapte de furt, față de acesta luându-se măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ionuț-Daniel B. a fost audiat în fața unui avocat din oficiu, a unui reprezentant al Direcției de Protecție a Copilului Suceava și a tatălui său.

Minorul a fost introdus în arestul poliției județene duminică seară, iar ieri, la expirarea ordonanței pentru 24 de ore, acesta a fost pus în libertate, dar sub măsura controlului judiciar.  El are impuse mai multe obligații și restricții, iar dacă va încălca vreuna dintre ele toate șansele de a fi arestat preventiv.

Reamintim că în ultimele zile localnicii din Șcheia au început să-și arate din nou nemulțumirea față de hoții de etnie romă din localitate, care fac din nou probleme.

Statisticile poliției județene arată că de la începutul anului la Șcheia s-au reclamat 22 de infracțiuni de furt sau de tentative de furt. Față de aceeași perioadă din anul 2017, numărul de furturi este cu 50% mai redus, arată statisticile.

Chiar și așa, nemulțumirile oamenilor din Șcheia sunt justificate.

Pe perioada cât conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a  dispus sporirea numărului de polițiști la Șcheia (n.r. atât polițiști în patrulare, cât și polițiști care s-au ocupat de dosarele penale aflate în lucru) infracționalitatea scăzuse spre zero. Acum, furturile au reînceput să apară.  Este puțin probabil ca IPJ Suceava să mai dispună suplimentarea efectivelor la Șcheia, având în vedere că există destui oameni la postul comunal și, mai nou, a fost înființată și Poliția Locală Șcheia.

Polițiștii vor să se axeze mai mult pe tragerea la răspundere a familiilor de etnie romă din Șcheia care își neglijează copiii ori chiar îi trimit la furat, existând date adunate în acest sens. 15 familii au fost luate în vizor de anchete pe care polițiștii le fac împreună cu cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor de 16 ani din Șcheia, reținut 24 de ore pentru furturi și apoi pus sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minor de 16 ani din Șcheia, reținut 24 de ore pentru furturi și apoi pus sub control judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei