Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 70 (6780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Abonatul nu răspunde

Primăria Siret, fără telefoane, din cauza blocării conturilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Telefoanele fixe ale Primăriei Siret au fost deconectate, vreme de mai multe zile, pentru neplata facturilor. Primarul de Siret, Adrian Popoiu, a declarat, ieri, că facturile nu au putut fi plătite deoarece administrația a avut conturile blocate în ultimele 7 luni din cauza unei alte datorii, şi anume ratele pe care trebuie să le achite ca parte în proiectul „Utilități și mediu”. „Pentru noi a devenit ceva normal să avem conturile blocate din cauza acestui proiect. Am reușit să plătim după 6 luni, dar pe 30 martie este scadentă următoarea rată, deci se va întâmpla din nou. Dăm cu bani în fântână”, a spus cu amărăciune primarul Popoiu.

Contribuția administrației locale la proiectul „Utilități și mediu” este de 200.000 de euro pe an, o sumă uriașă pentru bugetul orașului Siret. Centrala termică pe gaz metan construită la Siret, prima dată în folosinţă în cadrul proiectului „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, a fost inaugurată în 2004 și a costat aproape două milioane de euro. În al zecelea an de funcționare a devenit nerentabilă pentru că majoritatea abonaților au renunțat la sistemul centralizat și, în 2014, fost închisă.  În 2004 erau în sistem 1.100 apartamente, în 2008 numărul s-a redus la 700, iar în 2013 mai erau doar 300 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Pentru investițiile din cadrul proiectului, Consiliul Judeţean Suceava împreună cu 61 de localități din județ a împrumutat în 2004, de la Deutche Bank A.G. Londra, suma de 86,3 milioane de euro. „Utilități și mediu” s-a dovedit a fi rentabil doar la Rădăuți și, parțial, la Suceava. Toate celelalte localități plătesc pentru investiții și servicii de care nu beneficiază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Siret, fără telefoane, din cauza blocării conturilor.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Siret, fără telefoane, din cauza blocării conturilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei