Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 70 (6780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Supărare

Un consilier PSD cere demisia viceprimarului Harşovschi din Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul PSD Andrei Păduraru a cerut, ieri, public demisia viceprimarului Lucian Harşovschi şi a salariaţilor din Primăria Suceava care au dat aviz nefavorabil proiectului iniţiat de PSD, de reintroducere a subvenţionării abonamentelor de transport public local pentru pensionari, cu atât mai mult cu cât ulterior primarul Ion Lungu a anunţat că va iniţia o hotărâre de Consiliu Local pentru reducerea preţului la abonamentele pentru pensionari.

„Propunerea de reintroducere a facilităţii pentru pensionari nu a fost una politică, nicidecum. La adunările asociaţiilor de proprietari la care am participat în proporţie de 90%, au fost extrem de multe solicitări în acest sens. În avizul nefavorabil se motiva că bugetul va fi vitregit datorită reducerii impozitului pe profit de la 16 la 10 %, dar se dovedeşte că această măsură aduce mai mulţi bani la bugetul local”, a declarat, ieri, Păduraru, în conferinţă de presă.

El a mai spus că la avizul negativ, „dat la comanda lui Ion Lungu, serviciului de specialitate”, nu au fost luate în calcul majorările cu 80% a taxei de salubritate, cu 35% a preţului la gigacalorie şi cu 20% la impozitele locale. „Sunt taxe majorate de actuala coaliţie PNL+PMP care conduce primăria şi trebuie să-şi asume aceste măriri catastrofale pentru populaţie”, a afirmat Andrei Păduraru.

Potrivit acestuia, consilierii PSD au depus din nou, în data de 7 martie a.c., proiectul referitor la reducerea tarifelor abonamentelor pentru pensionari, dar acesta nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi.

Modificarea HCL prin care a fost anulată reducerea de 50% pentru pensionari este catalogată de Andrei Păduraru ca fiind efectuată prin inducerea în eroare a consilierilor PSD, care n-au ştiut ce articol se modifică şi în ce constă modificarea.

„Țin să atrag atenţia că ce a făcut Harşovschi cu complicitatea primarului şi a serviciului de specialitate este ilegal. (...) Cer public demisia celor responsabili de faptul că la proiectul nostru am primit aviz negativ”, a afirmat consilierul PSD, nemulţumit, de asemenea, că la 31 decembrie 2017 „primăria avea datorii la TPL de peste 4.000.000 lei; plăţile la TPL sunt întârziate cu 1 an, iar la Bioenergy se plătesc în avans”.

„Trageţi dumneavoastră concluziile. La societatea primăriei i se doreşte falimentul, iar la una privată, salvarea de la faliment”, a mai declarat consilierul PSD Andrei Păduraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un consilier PSD cere demisia viceprimarului Harşovschi din Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un consilier PSD cere demisia viceprimarului Harşovschi din Consiliul Local Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei