Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 65 (6775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Maricela Cobuz a prezentat priorităţile actualei guvernări în educaţie şi sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susţinut ieri o declaraţie politică prin care a transmis că actualul Guvern al României va continua să investească în două domenii prioritare, educaţia şi sănătatea.

În cadrul declaraţiei politice, Maricela Cobuz a amintit că la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat, care a avut loc în data de 10 mai 2018, premierul României, Viorica Dăncilă, a prezentat educaţia şi sănătatea ca factori strategici de dezvoltare pentru ţara noastră. „În acelaşi timp au fost prezentate 100 de măsuri ce vor fi realizate în 2018, măsuri ce au vizat şi modernizarea sistemului educaţional şi a celui de sănătate. Pentru domeniul educaţie se impune modificarea Legii educaţiei, modificarea curriculei şi a programei şcolare şi corelarea acesteia cu cerinţele pieţei muncii. De asemenea, se vor introduce măsuri care să contribuie la combaterea violenţei în şcoli, se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii şcolare şi digitalizarea învăţământului”, a menţionat deputatul sucevean, care a mai adăugat că o altă prioritate va fi şi îmbunătăţirea educaţiei din mediul rural. Pentru aceasta, Maricela Cobuz a arătat că se vor finaliza 178 de creşe şi grădiniţe şi se vor moderniza 618 unităţi de învăţământ.

Deputatul PSD de Suceava a mai spus că în ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, în anul 2018 se vor demara execuţiile pentru spitalul republican, pentru cinci spitale regionale, din Timişoara, Constanţa, Galaţi, Târgu Mureş şi spitalul metropolitan din Bucureşti.

Maricela Cobuz a precizat că o altă reformă în sistemul sănătăţii va însemna adoptarea Legii sănătăţii şi a unei noi legi a adopţiilor. „De asemenea, se va institui un program pentru persoanele cu dizabilităţi, iar anul acesta se va construi prima Reţea naţională de radioterapie din Europa, care va cuprinde 12 computere tomograf, 12 centre de radioterapie şi 21 de RMN-uri”, a explicat Maricela Cobuz.

„Tot în anul 2018, ca măsură de guvernare, se vor rezolva problemele medicamentelor, se vor adapta procedurile interne la standardele europene, se vor continua programele anuale de screening şi prevenţie şi se vor construi centre multifuncţionale de sănătate în mediul rural, astfel medicina va deveni centrată pe nevoile pacientului”, a declarat deputatul PSD de Suceava.

Maricela Cobuz a subliniat că în calitate de medic şi deputat PSD în Comisia pentru sănătate şi familie va sprijini toate acţiunile guvernării, „pentru a contribui astfel la dezvoltarea României”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz a prezentat priorităţile actualei guvernări în educaţie şi sănătate.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Maricela Cobuz a prezentat priorităţile actualei guvernări în educaţie şi sănătate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei