Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 65 (6775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Explorări RMN la Rădăuți, pe baza asigurării de sănătate, după 1 mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programările pentru explorări RMN la Spitalul Municipal Rădăuți, unde firma Dorna Medical a amplasat un astfel de echipament, se efectuează deocamdată doar pentru pacienții care plătesc investigațiile. Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava nu a primit încă bugetul pentru acest an, astfel că investigațiile paraclinice gratuite pot fi efectuate doar de firmele care au contract cu CAS, de anul trecut. Pentru echipamentul de la Rădăuți, Dorna Medical urmează să semneze acest contract luna viitoare.

„Pentru investigații paraclinice sumele sunt deja repartizate la furnizorii cu care avem contract până la 31 martie a.c.”, a precizat directorul adjunct la CAS Suceava, Anda Sălăgean, menționând că nu există posibilitatea, până la 31 martie, de a se semna contracte cu noi furnizori deoarece nu există sume disponibile care să le fie alocate acestora. Ea a mai spus că în următoarele zile, CAS va primi bugetul necesar până la 31 decembrie și va putea demara activitatea de contractare cu furnizorii de servicii medicale. Perioada de contractare, care include și evaluarea echipamentelor, durează aproximativ o lună de zile, prin urmare la Rădăuți vor putea fi efectuate explorări RMN pe baza asigurării medicale după data de 1 mai.

Directorul economic al firmei Dorna Medical, Roman Boca, ne-a declarat, ieri, că activitatea la Rădăuți a început deja, în primele două zile fiind realizate peste 20 de scanări.

Costul explorărilor este similar cu cel practicat pe piața serviciilor medicale. De exemplu, o examinare pe toată coloana vertebrală, cu substanță de contrast, costă 930 de lei, o explorare la cap, fără substanță de contrast, costă 400 de lei, explorarea coloanei lombare, cu substanță de contrast, costă 720 de lei etc. Programările pentru investigațiile contra cost se pot face la numerele de telefon 0330190204 și 0752220605 sau direct la punctul de lucru deschis la parterul Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuți. Echipamentul are rezoluție 1,5 Tesla.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explorări RMN la Rădăuți, pe baza asigurării de sănătate, după 1 mai.
 Vizualizări articol: 2224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Explorări RMN la Rădăuți, pe baza asigurării de sănătate, după 1 mai5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei