Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 62 (6772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7393 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment cultural

Sală arhiplină la lansarea Convorbirilor cu academicianul Răzvan Theodorescu, la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lansarea cărţii „Despre cultura de ieri şi românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, care a avut loc ieri, la Muzeul de Istorie din Suceava, a beneficiat de un public extrem de numeros şi de o atmosferă de normalitate, aproape surprinzătoare în contextul permanentelor scandaluri politice din ţară. Preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la evenimentul care l-a avut ca protagonist pe academicianul Răzvan Theodorescu, cunoscut politician de stânga şi membru de marcă al PSD, apreciind prezenţa la Suceava a unui istoric şi om de cultură de o asemenea anvergură. „Avem de învăţat foarte multe lucruri de la domnia sa”, a spus preşedintele Flutur, în cuvântul de salut pentru oaspeţi.

La rândul său, academicianul Theodorescu, la fel ca şi profesorul universitar doctor Ioan Oprişor şi autorul cărţii, Narcis Dorin Ion, au apreciat în mai multe rânduri susţinerea pentru cultură acordată de Consiliul Judeţean Suceava şi de preşedintele Gheorghe Flutur. De asemenea, au avut cuvinte elogioase la adresa Muzeului de Istorie din Suceava, a directorului Emil Ursu şi a evenimentelor organizate aici.

Cartea scrisă de Narcis Dorin Ion este una de „dialog, confesiuni şi biografie”, în care Răzvan Theodorescu a discutat cu Narcis Dorin Ion ”cu o francheţe ieşită din comun”, conform prezentării făcute de prof. univ. dr. Ioan Opriş, o carte din care cititorul află nu doar istoria familiei Theodorescu, dar şi culisele unor evenimente din ultimii 60 de ani. Mineriada, prima venire a Regelui Mihai în România după Revoluţie, relaţia cu Ion Iliescu şi cu alte nume sonore din istoria recentă a României, din perspectiva academicianului Răzvan Theodorescu, se regăsesc într-un volum care se citeşte pe nerăsuflate şi asupra căruia simţi nevoia să revii.

La lansarea de ieri, Răzvan Theodorescu a vorbit cu sinceritate şi despre greşelile pe care le-a făcut, despre amintirile sale legate de Suceava şi a afirmat că „Bucovina poate să salveze onoarea României”.

 

Prefectul Adomnicăi a solicitat sprijin pentru ca Muzeul „Irimescu” să primească statut de ”Muzeu Naţional”

În cadrul întâlnirii, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a făcut apel la Răzvan Theodorescu şi la ceilalţi oaspeţi care profesează în domeniul culturii, să sprijine demersurile autorităţilor judeţene şi locale pentru ca Muzeul „Ion Irimescu” să capete cuvenitul statut de „Muzeu Naţional” şi a primit asigurări că susţinerea este „de la sine înţeleasă”.

A doua parte a evenimentului a fost rezervată deschiderii expoziţiei „Comorile Peleşului”, care cuprinde 121 de obiecte de patrimoniu naţional de la Muzeului Naţional Peleş, „o miniistorie a regalităţii din România”, după cum a afirmat prof. univ. dr. Ioan Opriş.

Directorul Muzeului Naţional Peleş, Narcis Dorin Ion, a spus că proiectul expoziţional ”Comorile Peleşului” l-a gândit pentru că „minunile” din patrimoniul Castelului Peleş, cel mai vizitat muzeu al României, trebuie să fie văzute şi în ţară. Piesele de ceramică, de artă decorativă, de orfevrărie, realizate în ateliere din Germania, Franţa, Anglia sau Italia, prezentate în expoziţie, sunt clasate în tezaurul patrimoniului naţional şi „sunt piese care stau bine în orice muzeu al lumii”.

Narcis Dorin Ion a afirmat că Muzeul de Istorie din Suceava este „unul dintre cele mai moderne din ţară” şi că merită felicitat nu numai directorul, Emil Ursu, ci şi Consiliul Judeţean Suceava, „care a înţeles că finanţarea culturii merită şi dă şi roade când e bine făcută”.

Expoziţia „Comorile Peleşului” va putea fi vizitată la Muzeul de Istorie din Suceava până pe 9 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală arhiplină la lansarea Convorbirilor cu academicianul Răzvan Theodorescu, la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Sală arhiplină la lansarea Convorbirilor cu academicianul Răzvan Theodorescu, la Muzeul Bucovinei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei