Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 62 (6772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cumul de infracțiuni

A condus beat și fără permis, a înjurat și amenințat polițiștii, iar apoi a încercat să-i mituiască

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui șofer pentru multiple infracțiuni, după ce a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat, dar și pentru că i-ar fi amenințat pe polițiștii care l-au depistat în trafic, după care ar fi încercat să-i mituiască cu suma de 500 de euro. Polițiștii au constatat și faptul că șoferul recalcitrant era băut, însă acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

 

Cum a început totul: a intrat cu mașina într-o oaie

Evenimentele s-au petrecut în dimineața primei zile de Crăciun a anului trecut, pe raza satului Soloneț, comuna Todirești. Totul a plecat de la un apel la 112 făcut de un crescător de oi. Acesta a sesizat că un autoturism a lovit o oaie din turma sa, iar șoferul a coborât din mașină și l-a îmbrâncit lapământ, după care s-a urcat din nou la volanul autovehiculului şi şi-a continuat deplasarea.  

Echipajul format din doi polițiști, ajuns la fața locului, a identificat mașina suspectă în trafic. Unul dintre membrii echipajului de poliție a făcut semnal regulamentar de oprire a autovehiculului condus de inculpat, însă acesta nu a oprit inițial, continuându-și deplasarea. Ulterior, șoferul a tras pe dreapta și a coborât din mașină. Din acest moment, lucrurile au degenerat.

„Lucrătorii de poliţie i-au cerut inculpatului să se legitimeze, însă acesta a devenit violent verbal la adresa poliţiştilor, adresându-le injurii şi ameninţări. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, devenind agresiv. Pentru că exista posibilitatea ca inculpatul să se manifeste violent şi refuza în continuare să se legitimeze, cei doi lucrători de poliţie au procedat la imobilizarea şi încătuşarea sa, folosind spray-ul iritant lacrimogen, pentru a-l putea introduce în autospeciala de poliţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

De la amenințări și injurii la mită

Polițiștii l-au urcat în mașină pe individ, spunându-i că îl duc la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru recoltarea de probe de sânge.

Pe traseul spre municipiul Suceava, rezultă din cercetări, inculpatul le-a propus în mod repetat celor doi agenți de poliție oferirea sumei de 500 de euro, pentru a nu întreprinde nici un demers legal asupra sa și a-l lăsa să plece.

Șoferul, identificat în persoana lui Cătălin Dănuț P., a ajuns în cele din urmă la UPU Suceava, unde, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge.

Efectuarea de verificări în bazele de date a indicat că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat pentru 90 de zile, până pe 31 decembrie 2017 inclusiv.

Inculpatul va fi judecat pentru infracțiunile de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și două infracțiuni de ultraj.

Procesul în care este judecat inculpatul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava. Acesta se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A condus beat și fără permis, a înjurat și amenințat polițiștii, iar apoi a încercat să-i mituiască.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A condus beat și fără permis, a înjurat și amenințat polițiștii, iar apoi a încercat să-i mituiască0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei