Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 62 (6772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia a IV-a

Picnic Poetic Francofon, pentru iubitorii limbii franceze, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi, 20 martie, între orele 12.00 şi 14.00, Universitatea din Suceava va organiza „Pique-nique francophone poétique”, ediţia a IV-a (#Haikunoi2018), eveniment ce face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franţei şi de Institutul Francez din România, în colaborare cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), cu sprijinul Ministerului Educaţiei.

Picnicul va avea loc fie în holul central din corpul A, fie în parcul interior din spatele Corpului A, în funcţie de condiţiile meteo.

Eveniment unic pe plan mondial, acesta constituie un mijloc original pentru francofoni şi francofili de a-şi afirma pasiunea pentru limba franceză. Manifestarea este un moment special, amuzant, o excelentă ocazie de a schimba idei despre viitorul limbii franceze, de a crea scurte poeme şi de a pune în evidenţă beneficiile învăţării acestei limbi de către tineri, un avantaj în plus pe piaţa muncii şi, nu în ultimul rând, o pledoarie în favoarea multilingvismului, a descoperirii tradiţiilor şi culturilor diferite.

Din 2017, „Picnicurile poetice” au fost incluse în circuitul Grand Tour, marcă de excelenţă aflată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Franceze şi gestionată de Jean-Marie Le Guen, secretar de stat pentru Dezvoltare şi Francofonie, în colaborare cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei, condusă de Michaëlle Jean, Secretar General. Această marcă reuneşte evenimente culturale prestigioase, selecţionate pentru capacitatea lor de a pune în valoare bogăţia, diversitatea şi vitalitatea francofoniei culturale şi de a creşte atractivitatea acesteia în lume.

La eveniment sunt invitaţi să participe francofonii şi francofilii suceveni, toţi pasionaţii de poezie care vorbesc şi îndrăgesc limba franceză, în principal studenţii, dar şi grupuri de elevi de la liceele din oraş, profesorii de limbă franceză, precum şi angajaţii francofoni de la întreprinderile din judeţul Suceava.

Momentul cheie al manifestării are loc între orele 12:00 şi 14:00, când participanţii din întreaga ţară vor publica haiku-urile în limba franceză, desenele personale şi fotografiile de la eveniment pe pagina personală a reţelelor de socializare (Facebook şi Twitter), folosind hashtag-ul #Haikunoi2018.

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, participanţii îşi vor materializa creaţiile realizând un colaj pe un suport din pânză ce aminteşte de papirusurile din vechime. De altfel, generaţiile prezentului vor transcrie haiku-urile pe fişe de lucru vechi, păstrate de la generaţiile anterioare, pentru a marca simbolic faptul că studenţii de azi duc mai departe munca celor de ieri.

Creaţiile personale ale participanţilor la eveniment vor fi expuse în holul de la intrarea în corpul A, pe toată durata Zilelor Francofoniei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Picnic Poetic Francofon, pentru iubitorii limbii franceze, la USV.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Picnic Poetic Francofon, pentru iubitorii limbii franceze, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei