Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 62 (6772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Singura variantă

Podul de pe centură distrus în lunile de iarnă, reparat de urgenţă cu asfalt la rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma sesizărilor făcute de şoferii care tranzitează zona de centură de pe DC 74, din comuna Şcheia, care în urma nemulţumirilor legate de starea dezastruoasă a podului de peste pârâul Şcheia au montat o pancartă în care atenţionau aspra modului în care a fost renovat podul, conducerea primăriei din localitate a intervenit pentru remedierea situaţiei, demarând o refacere a covorului asfaltic printr-o asfaltare la rece.

 

Conducerea primăriei din localitate a luat ieri primele măsuri de plombare a podului

Circulaţia pe podul amplasat peste pârâul Şcheia, care leagă cartierul Iţcani al municipiului Suceava de comuna Şcheia, a devenit un coşmar pentru şoferii care au fost nevoiţi să-l folosească în aceste zile. Podul deserveşte de ani buni drumul comunal 74, drum folosit mult timp ca centură a municipiului Suceava şi care a ajuns în această primăvară într-o stare jalnică. Revolta cetăţenilor care au montat o pancartă la capătul podului, prin care reclamau faptul că ultimele reparaţii făcute au fost de mântuială, şi materialele apărute în presă vineri au dus la luarea primelor măsuri de reparaţie provizorie a podului. Astfel, în timpul zilei de vineri, reprezentanţii primăriei au contactat o firmă de profil, care a demarat lucrările de plombare a covorului asfaltic de pe pod.

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, ne-a declarat la începerea lucrărilor: ”Vom repara deocamdată temporar podul, iar după ce se va încălzi afară, la temperaturi de +6 grade la sol, vom începe decopertarea structurii, blocând drumul comunal care serveşte ca drum de centură al municipiului Suceava. Astfel, drumul comunal 74 va fi blocat pentru circa o lună de zile pentru reabilitare. Vom vedea în aceste condiţii cum găsesc cei de la judeţ sau de la Drumuri Naţionale soluţii pentru această perioadă cât drumul va fi închis. Acesta este un drum comunal şi pentru un faeton şi câteva autoturisme ale comunei care circulă pe el, noi în fiecare an cheltuim 300.000 de lei pentru a-l  întreţine. Acest pod a fost reabilitat pe Situaţii de Urgenţă în urma inundaţiilor, iar picioarele podului au fost distruse. Nimeni nu vorbeşte despre banii care s-au cheltuit din bugetul local. Este foarte uşor să etichetăm, dar haideţi să găsim soluţia. Acest drum, care face legătura între DN 17 şi E 85, pe o porţiune de 2 kilometri a fost dat la comună, DC 74, dar oare era normal să fie aşa? În 24 de ore, pe acest drum trec 14.000 de maşini, de diferite gabarite. Pentru reabilitarea unui asemenea pod e nevoie de soluţii tehnice moderne, el fiind întrerupt la un capăt şi la celălalt, pentru că se mişcă. Podul a fost construit în anul 1960 pe o zonă mlăştinoasă şi de aici vin multe probleme. În această fază facem o asfaltare la rece, pentru acoperirea marilor găuri din calea de rulare, până când vremea ne va permite să intrăm şi să reparăm.”

 

Constructorul speră ca până sâmbătă inclusiv să finalizeze lucrările de reparaţie

Lucrările de plombare a drumului folosind o mixtură stocabilă de asfalt au demarat vineri la prânz, ingredientele folosite pentru asfaltare la rece fiind deja pregătite pentru operaţiune. Problemele constructive ale podului sunt deja cunoscute şi la următoarea reabilitare se va ţine cont de aceste neajunsuri.

Ioan Antal, reprezentant al firmei Delta Con, care a preluat lucrările, ne-a declarat vineri după-amiază: ”Folosim o compoziţie asfaltică care se poate turna la rece, folosind o maşină specială de mixare, de preparare a asfaltului pentru turnat. Un pod mai dificil ca acesta nu am prea văzut, în sensul că structura nu are gură de scurgere a apei pluviale. În momentul în care va fi reabilitat, va fi făcut bombat la mijloc, pentru ca apa să se scurgă spre cele două capete ale podului. Apa adunată în anotimpul rece a rămas stocată pe calea de rulare a podului, distrugând covorul asfaltic. Lucrările de plombare încep în această seară (vineri – n.r.), începând cu ora 20.00, şi sperăm că până mâine (sâmbătă - n.r.) să acoperim gropile mari.”

Lucrările au demarat vineri seara şi se vor derula şi sâmbătă, dacă va fi nevoie, până la plombarea provizorie totală a podului şi redarea lui spre o circulaţie normală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de pe centură distrus în lunile de iarnă, reparat de urgenţă cu asfalt la rece.
 Vizualizări articol: 3169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Podul de pe centură distrus în lunile de iarnă, reparat de urgenţă cu asfalt la rece1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei