Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 28 (6738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Servicii la domiciliu

Trei echipe mobile oferă servicii logopedice, psihologice şi kinetoterapeutice gratuite copiilor bolnavi din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii cu dizabilităţi din judeţ, cei care nu sunt „la stat”, instituţionalizaţi în centre de plasament, crescuţi de asistenţi maternali sau în centre rezidenţiale pot beneficia gratuit de servicii sociale, logopedice, psihologice şi kinetoterapeutice oferite de cele trei echipe mobile din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. „Salvarea” pentru minorii care se luptă cu diverse boli lângă părinţi de multe ori neputincioşi, care nu ştiu ce să facă cu ei în momente critice, vine de la echipele mobile compuse din logopezi (trei), psihologi (trei), asistenţi sociali (şase) şi kinetoterapeuţi (trei), care se află la Fălticeni (Aleea Căminului, nr. 2, telefon/fax: 0734 887 696), Gura Humorului (strada Sf. Mihail, nr. 29, telefon/fax: 0734 887 697) şi Siret (strada Carpaţi, nr. 4, telefon/fax: 0734 887 695).

 

Reintegrare socială

Beneficiarii specialiştilor din cadrul celor trei echipe mobile sunt copii/tineri cu dizabilităţi, care au nevoie de ajutor şi care au apelat la Telefonul Copilului (TC – 983), ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi copii sau tineri despre care reprezentanţii DGASPC Suceava au aflat din sesizările făcute de primării. După cum a spus şefa Serviciilor Multifuncţionale de Tip Rezidenţial Suceava, Rodica Ilisei, de care aparţine şi Compartimentul Echipe Mobile, „scopul acestor echipe mobile este acela de a oferi servicii sociale, logopedice, psihologice şi kinetoterapeutice copiilor cu dizabilităţi din comunitate, aflaţi în familii naturale sau în plasament maternal, prin predare de competenţe părinţilor/tutorilor, în vederea recuperării totale sau parţiale, a integrării/reintegrării sociale, a prevenirii abandonului (familial şi şcolar) şi a creşterii acceptării şi solidarităţii la nivelul comunităţii”.

 

Terapeuţii lucrează împreună cu părintele la fiecare şedinţă

Rolul terapeuţilor care lucrează în echipele mobile este şi acela de educare a părintelui/reprezentantului legal şi transferul de competenţe de la specialişti către acesta. De aceea, după cum susţin psihologii, s-a încercat mereu implicarea familiei beneficiarului în procesul recuperării prin efectuarea exerciţiilor împreună cu părintele sau tutorele, „trasarea temelor, verificarea acestora în cadrul vizitei următoare şi, apoi, verificarea progreselor şi a rezultatelor obţinute”.

Specialiştii lucrează împreună cu părintele copilului bolnav la fiecare şedinţă, acesta din urmă având obligaţia să respecte zilnic programul de recuperare stabilit. Şefa DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, ne-a spus că pe lângă copiii cu dizabilităţi, de consiliere psihologică şi socială se bucură şi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, cazuri aflate deja în monitorizarea DGASPC, cât şi cazuri noi primite prin sesizări de la primăriile de pe raza judeţului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei echipe mobile oferă servicii logopedice, psihologice şi kinetoterapeutice gratuite copiilor bolnavi din judeţ.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Trei echipe mobile oferă servicii logopedice, psihologice şi kinetoterapeutice gratuite copiilor bolnavi din judeţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei