Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 28 (6738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliere

Profesorii şi diriginţii din judeţ, îndemnaţi să orienteze elevii către învăţământul profesional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent săptămâna trecută la inaugurarea noului sediu al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr a profitat de prezenţa psihologilor şcolari pentru a transmite un mesaj referitor la orientarea şi consilierea elevilor.

Acesta le-a transmis celor prezenţi, precum şi diriginţilor şi directorilor de şcoli gimnaziale, să promoveze oferta claselor profesionale din judeţ şi să îndrume elevii să se înscrise în învăţământul profesional.

„Doresc săsubliniez că Inspectoratul Şcolar, profesorii diriginţi şi directorii de şcoli gimnaziale au datoria să-i consilieze pe elevi în aşa fel încât să înţeleagă importanţa învăţământului profesional. Acesta asigură un loc de muncă şi spun acest lucru pentru că, la nivelul judeţului nostru, cererea de forţă de muncă este foarte mare. Suntem datori să facem tot ceea ce se poate, astfel încât să orientăm copiii, pentru ca la terminarea ciclului liceal să aibă un loc de muncă şi să se integreze în societate”, a menţionat Gheorghe Lazăr.

Acesta a mai adăugat că este de datoria Inspectoratului Şcolar şi a profesorilor să coreleze oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii, iar în acest sens orientarea către clasele profesionale trebuie făcută mai intens.

„Cererea este foarte mare pentru învăţământul teoretic, dar haideţi să gândim cu seriozitate la ceea ce facem în viitor. Activitatea productivă trebuie să se desfăşoare şi atunci forţa de muncă trebuie să vină în mod firesc şi de la nivelul învăţământului, noi să satisfacem această cerinţă”, a punctat Lazăr.

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava a menţionat că în prezent există şi o clasă de învăţământ dual, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Aceasta a fost lansată în toamna lui 2017, la solicitarea Ambro, pentru calificarea de operator în fabricarea celulozei şi hârtiei.

Din toamna anului viitor, tot la solicitarea agenţilor economici din judeţ, ar putea funcţiona trei noi clase de învăţământ profesional dual, elevii urmând să fie pregătiţi pentru calificările de filator, confecţioner îmbrăcăminte din piele şi înlocuitori şi mecanic auto. Acestea vor fi organizate la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung şi Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava, dacă va exista cerere din partea elevilor.

Pentru învăţământul dual, durata şcolarizării este de trei ani, iar elevii vor primi o bursă de 400 de lei pe lună (200 de lei de la sistemul de stat şi 200 de lei de la agentul economic).

La învăţământul profesional cu durata de trei ani sunt solicitări pentru organizarea de 57 de clase în 23 de şcoli, pentru numeroase domenii şi specializări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii şi diriginţii din judeţ, îndemnaţi să orienteze elevii către învăţământul profesional.
 Vizualizări articol: 1991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Profesorii şi diriginţii din judeţ, îndemnaţi să orienteze elevii către învăţământul profesional1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei