Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 28 (6738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mirări şi întrebări olimpice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sigur nu toţi, dar categoric mulţi dintre domniile voastre cunoaşteţi data la care se va aprinde flacăra olimpică de iarnă: vineri, 9 februarie 2018. În copilărie şi tinereţe ştiam că anii bisecţi sunt şi ani olimpici şi că pe vremea asta are loc Olimpiada de iarnă, iar mai încolo, de obicei prin august-septembrie, cea de vară. Decalarea celor două tipuri de Olimpiade s-a produs în 1994, când cea de iarnă s-a desfăşurat la Lillehammer, în Norvegia, la numai 2 ani, în loc de 4, faţă de precedenta. Ideea de la care a plecat Comitetul Olimpic Internaţional a fost aceea de a nu încărca în mod exagerat cu competiţii anul în care au loc ambele Olimpiade. Cred că a fost una din foarte puţinele măsuri corecte luate în întreaga sa istorie de comitetul ăsta pe care doar foarte naivii l-ar putea considera mai cinstit decât UEFA şi FIFA, unde ştiţi prea bine cum au fost săltaţi toţi cei din vârf. În sfârşit, să ne îndreptăm către localitatea coreeană (desigur, de Sud!) cu nume imposibil de ţinut minte, PyeongChang, de unde transmisiile pentru România le va efectua TVR. Aşa e normal: televiziunea publică să transmită asemenea eveniment. Din programele TV, aflăm că trimisa TVR la locul faptei este, nici nu se putea altfel, Alina Alexoi. Presupun că ea va transmite vineri, la ora 13, ceremonia de deschidere, care este prinsă "live" în programul TV.  Apoi, următoarea transmisie are loc, normal, sâmbătă, la ora... pardon! Sâmbătă nu-i nicio transmisie, la TVR1, iar la TVR2 vreo două ore de sărituri cu schiurile. Cel puţin, aşa scrie în TV Mania, programul pe care îl cumpăr de când s-a inventat, cred că de aproape 20 de ani. Ei, n-or fi competiţii, îmi zic, deşi pare absurd. Ba sunt, că la Eurospsort avem şi sanie, şi biatlon, şi snowboard, apoi patinaj viteză, hochei, schi nordic şi schi alpin. Poate duminică? Ei, nu. Doar duminica e dată de Dumnezeu pentru odihnă, iar Alexoi se ştie că e credincioasă-nenorocire. Deci, pauză şi pe TVR 1, şi pe 2. În sfârşit, luni avem treabă: de la 14.50 la 16.30, pe TVR2, Alexoaica se învredniceşte să ne transmită sărituri cu schiurile, proba feminină. De ce trebuia asta trimisă la odihnă tocmai în Coreea de Sud? Ce, la Borşa nu-i trambulină?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirări şi întrebări olimpice.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mirări şi întrebări olimpice5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei