Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 25 (6735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultraj

Tânăr anchetat în multiple dosare penale, trimis în judecată pentru că a atacat cinci polițiști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Frătăuții Vechi, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de ultraj, părți vătămate în dosar fiind nu mai puțin de cinci polițiști care au intervenit pentru a-l imobiliza. Florin Marius Pleșca mai are de răspuns și pentru alte infracțiuni, înainte de ultrajul acesta având la activ alte cinci dosare penale, pentru infracțiuni la regimul rutier sau fapte cu violență.

Pe 21 noiembrie 2017, pe timp de noapte, un echipaj de la Secția Rurală de Poliție Gălănești a fost sesizat prin 112 despre faptul că 

 pe DJ 178F, în comuna Frătăuţii Vechi, are loc un conflict în care este implicat un şofer beat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au observat un autoturism marca BMW ce se afla în şanţul de pe marginea drumului judeţean. La volanul autoturismului a fost găsit un bărbat care se exprima incoerent şi mirosea puternic a alcool. Acesta, identificat în persoana lui Florin Marius Pleşca, a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi polițiști deplasați inițial la fața locului s-au lovit de refuzul bărbatului de a merge la spital, pentru recoltarea de probe biologice. Ei au solicitat sprijin la Poliția municipiului Rădăuți, trei lucrători de la Biroul de Ordine Publică ajungând la fața locului. Bărbatul a fost imobilizat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe timpul intervenției de imobilizare, Florin Marius Pleşca i-ar fi amenințat cu moartea și a încercat să-i lovească pe polițiști, de aici rezultând infracțiunea de ultraj față de toți cei cinci.

Pe numele bărbatului de 30 de ani mai existau cinci dosare penale înregistrate în perioada 23 iulie - 6 octombrie 2016. În aceste dosare era începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea de către Florin Marius Pleşca a mai multor infracţiuni cu violenţă - loviri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi a altor infracţiuni rutiere.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus conexarea tuturor cauzelor într-un singur dosar.

 

Agresori de polițiști, condamnați cu executare

Pe fondul înmulțirii faptelor de ultraj, în ultima perioadă de timp se remarcă și o oarecare înăsprire a pedepselor aplicate de judecători.

Recent, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Frătăuții Noi, Dănuț Gheorghiță Sofronie, a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare, cu executare, pentru ultraj. Tânărul a fost urmărit în trafic în timp ce conducea un moped, fiind băut, și a devenit violent cu polițiștii care au încercat să-l ducă la spital:

„În momentul în care lucrătorii de poliţie i-au solicitat acestuia să urce în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice de sânge, suspectul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă a refuzat şi l-a lovit cu pumnul în faţă în zona maxilarului, partea stângă, pe agentul de poliţie D.B. Ulterior, numitul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă l-a ameninţat cu moartea atât pe agentul de poliţie D.B., cât şi pe colegul acestuia, agent de poliţie A.M.”, a rezultat din ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Un alt bărbat, Petre Bobu, din Sucevița, a fost condamnat și el la 11 luni de închisoare, în regim de detenție, sub acuzația că a amenințat și bruscat polițiști care au depistat un transport de lemn fără acte, la Marginea. În acest caz, sentința a fost dată de Judecătoria Rădăuți și nu este încă definitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr anchetat în multiple dosare penale, trimis în judecată pentru că a atacat cinci polițiști.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr anchetat în multiple dosare penale, trimis în judecată pentru că a atacat cinci polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz cu măsline O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea... Citeşte