Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 25 (6735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În plină iarnă

Centrala de termoficare a Bioenergy Suceava, la un pas de a fi închisă

Vineri, 2 Februarie 2018 (18:44:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare investiție privată făcută în municipiul Suceava, centrala pe biomasă care asigură alimentează cu căldură şi apă caldă 60.000 de clienţi din 20.000 de locuinţe, plus alte 2.000 de firme și instituții bugetare, este la un pas de închidere, din cauza piedicilor puse la nivel guvernamental.

După ce în urmă cu câțiva ani a primit o puternică lovitură sub centură, prin reducerea drastică a certificatelor verzi acordate pentru producerea de energie electrică în cogenerare, pe biomasă, apoi prin eliminarea lemnelor de foc din categoria biomasă, acum, compania Bioenergy Suceava este în pericol de a fi închisă, tot din cauza unui blocaj instituțional.

“Din motive care nu sunt imputabile companiei noastre, astăzi, 02.02.2018, suntem în fața unui blocaj instituțional generat de întârzierea cu aproape 18 luni a alocării pachetului de certificate verzi destinat centralei de la Suceava.

Bioenergy SA face apel la toți factorii de decizie din cadrul administrației publice locale și centrale să sprijine demersurile legale declanșate de noi pentru depășirea blocajului care pune în pericol confortul a zeci de mii de suceveni”, a anunțat conducerea companiei, vineri seara.

Respectivul blocaj poate cauza sistarea alimentării cu energie electrică și gaze precum și a livrărilor de biomasă făcute de către furnizorii Bioenergy, ducând la imposibilitatea de a furniza apă caldă și căldură, până la remedierea situației.

“Bionergy SA atrage atenția tuturor factorilor de decizie că în absența identificării unor soluţii urgente pentru deblocarea pachetului de certificate verzi necesare funcționării, riscul opririi instalațiilor care livrează apă caldă și căldură pentru toți clienții din rețea devine iminent”, a mai transmis conducerea companiei.

Bioenergy consumă anual circa 150.000 tone de biomasă, a căror valoare de piață depăşeşte 12 milioane de euro.

Investiţia în centrala în cogenerare pe biomasă din Suceava s-a ridicat la aproape 90 milioane de euro, fiind realizată de Bioenergy exclusiv din fonduri private.

Compania produce energia termică şi apă caldă pe care le vinde firmei Thermonet SRL, distribuitor și furnizor de energie termică pentru municipiul Suceava.

În prezent, centrala operată de Bioenergy are o capacitate electrică de 30 MW şi o putere termică instalată de 130,5 MW.

Conform legilor românești care guvernează industria, compania ar trebui să primească certificate verzi pentru energia termică produsă în cogenerare de înaltă eficiență.

Prețul energiei termice livrată sucevenilor de Bionenergy este cel mai mic din România -116 lei/Gcal - dar pierderile rezultate în urma utilizării rețelelor publice de termoficare urcă costul acestui serviciu la 240 de lei/Gcal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrala de termoficare a Bioenergy Suceava, la un pas de a fi închisă.
 Vizualizări articol: 4578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Centrala de termoficare a Bioenergy Suceava, la un pas de a fi închisă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz cu măsline O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea... Citeşte