Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 25 (6735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de informare

Circa 17.000 de plătitori ai taxei de salubritate în Suceava, penalizaţi pentru că n-au achitat anul trecut şi diferenţa după majorarea din august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 17.000 de locuitori ai municipiului Suceava n-au ştiut sau n-au înţeles că majorarea taxei de salubrizare, stabilită de Consiliul Local în luna iulie a anului trecut, a intrat în vigoare de la 1 august. Deoarece după majorare nu au plătit diferenţa până la 31 decembrie 2017, acum au de achitat penalităţi pentru întârziere. Evidenţele Primăriei Suceava arată că în oraş taxa de salubritate ar trebui achitată de circa 75.000 de locuitori. În realitate, în jur de 20.000 de oameni nu dau un leu pentru salubritate, bun-platnici fiind doar aproximativ 55.000 de suceveni. Dintre aceştia, un număr de aproape 38.000 au aflat că pentru lunile septembrie-decembrie 2017, salubritatea nu se mai plăteşte 5 lei/persoană lunar, ca la începutul anului 2017, ci 9 lei/persoană/lunar. Ceilalţi bun-platnici ai taxei de salubrizare, adică circa 17.000 de oameni, care şi-au achitat taxele şi impozitele în prima parte a anului 2017, au aflat în 2018 că de fapt au intrat în rândul datornicilor.

S-au prezentat la ghişeele Primăriei Suceava pentru a-şi achita taxele şi impozitele pentru anul în curs şi au constatat că au de plată penalităţi de 1% pentru neachitarea integrală a taxei de salubritate.

Informarea populaţiei despre intrarea în vigoare a majorării imediat după adoptare s-a făcut prin presă şi, în unele cazuri, prin intermediul asociaţiilor de proprietari. A fost şi eficientă, având în vedere raportul dintre cei care au plătit 9 lei/persoană/lunar de anul trecut pentru august-decembrie şi cei care au rămas cu restanţa de 4 lei, respectiv 38.000: 17.000.

Penalizarea este de 1% pentru fiecare lună de întârziere. Suma este nesemnificativă, de 20 de bani/ persoană/lună, şi dacă toţi cei 17.000 de suceveni trecuţi de administraţia locală în această categorie de datornici au plătit la sfârşitul lunii ianuarie 2018, la bugetul local s-a încasat ”uriaşa” sumă de 340 de lei. Dacă vor plăti până la 31 martie, primăria va fi mai bogată cu 1.020 de lei.

Taxa de salubritate se încasează atât de la persoane fizice, cât şi de la PFA şi de la firme. Persoanele juridice plătesc 6 lei lunar pentru fiecare angajat care stă la muncă 8 ore pe zi. Banii sunt folosiţi pentru colectarea deşeurilor menajere, salubrizare stradală/deszăpezire şi întreţinerea spaţiilor verzi, dar nu acoperă facturile pentru aceste servicii.  Volumul deşeurilor menajere colectate în municipiul reşedinţă de judeţ este de aproximativ 100.000 de mc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 17.000 de plătitori ai taxei de salubritate în Suceava, penalizaţi pentru că n-au achitat anul trecut şi diferenţa după majorarea din august.
 Vizualizări articol: 3616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Circa 17.000 de plătitori ai taxei de salubritate în Suceava, penalizaţi pentru că n-au achitat anul trecut şi diferenţa după majorarea din august5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz cu măsline O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea... Citeşte