Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 25 (6735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţionare

CJ Suceava va sprijini spitalul Broșteni doar pentru rolul medical, nu și pentru cel de azil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unitatea de asistenţă medico-socială din Broșteni, care funcţionează pe post de cămin-spital, deoarece asigură și urgenţele medicale din zonă, se confruntă cu mari probleme financiare, ca de altfel toate celelalte instituţii de acest tip din judeţ. Consilierul judeţean PSD Gheorghe Apetrei a supus această problemă atenţiei deliberativului judeţean în ședinţa de miercuri, 31 ianuarie a.c., și a solicitat sprijin pentru ca spitalul să funcţioneze mai departe. Consilierul a arătat că, din 1968 până în 2013, unitatea din Broșteni a fost secţie exterioară a Spitalului Municipal Vatra Dornei, după care finanţarea cheltuielilor de întreţinere a trecut în sarcina administraţiei locale, care nu-și mai poate permite să le suporte de la buget. ”Acest spital este la 61 de km de Vatra Dornei și asigură și urgenţele în zonă. Această distanţă pe zona de munte înseamnă foarte mult. Sunt 31 de oameni acolo, în vârstă, care depind de acest spital”, a spus consilierul.

La rândul său, președintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a spus că situaţii dificile au și unităţile medico-sociale de la Vicovu de Sus, Mălini și Dumbrăveni, precum și Căminul de bătrâni de la Solca și că trebuie găsită o soluţie pentru toate.

Totodată, a spus Flutur, la Broșteni ”e o problemă mai mult din partea salariaţilor, care sunt destul de mulţi”. ”Ei trebuie să-și rezolve problema în mod echilibrat. Una e să fie un punct întărit care să presteze servicii medicale, ceea ce susţin cu toată forţa, și alta este ce funcţionează acolo. De fapt, e un cămin de bătrâni”,  a afirmat Gheorghe Flutur.

Consilierul judeţean PNL Rodica Andreescu, de profesie medic, a completat că unitatea medico-socială din Broșteni se poate transforma în centru medical de permanenţă, prin implicarea medicilor de familie din zonă, care să asigure gărzile.

Problemele de la Broșteni au fost analizate în mai multe rânduri și în cadrul Comisiei de dialog social. La acea vreme, în unitatea medico-socială erau 25 de angajaţi și 25 de bolnavi, raport optim, potrivit liderului SANITAS din instituţie, Liliana Bujdei, deoarece este vorba despre pacienţi majoritatea imobilizaţi la pat, cu afecţiuni cronice grave, care necesită multiple acţiuni de îngrijire. ”Noaptea serviciul este asigurat de o asistentă și o infirmieră. Poate pare mult că sunt 25 de salariaţi la 25 de bolnavi, dar nu este așa. Acești bolnavi au nevoie de asistenţă permanentă”, explica ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava va sprijini spitalul Broșteni doar pentru rolul medical, nu și pentru cel de azil.
 Vizualizări articol: 1642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava va sprijini spitalul Broșteni doar pentru rolul medical, nu și pentru cel de azil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz cu măsline O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea... Citeşte