Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 24 (6734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

”Împreună pentru Alexandra”

Se caută donatori de sânge pentru tânăra din Fălticeni diagnosticată recent cu leucemie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânăra Alexandra Ioana Conţu, în vârstă de 22 de ani, din Fălticeni, diagnosticată, la sfârşitul anului trecut, cu leucemie acută limfoblastică, are nevoie urgent de donatori de sânge. Alexandra este internată la Institutul Regional de Oncologie Iaşi şi are nevoie de susţinerea noastră, a tuturor. „Luni, 5 februarie, vom avea nevoie de noi donatori pentru Alexandra! Echipa Asociaţiei Comunităţii Fălticenene este în permanentă legătură cu familia Alexandrei Conţu şi, cu ajutorul companiei Romfour, vor asigura transport gratuit Fălticeni - Iaşi şi retur, pentru cei care pot dona trombocite. Condiţii: bărbat cu vârsta între 25-35 de ani, grupa B III, RH pozitiv, perfect sănătos. Plecarea se face luni, 5 februarie, la ora 8.00, şi ne vom întoarce împreună, după procesul de donare. Vom asigură şi apă, ciocolată, precum şi un corn.
Avem nevoie de confirmări ferme ale persoanelor care vor să ni se alăture, aşteptăm mesaj privat sau comentariu pe pagina de Facebook a Asociaţiei Comunităţii Fălticenene. Ne vom prezenta la Centrul de Transfuzie Sânge, Iaşi (Strada Nicolae Bălcescu, nr. 21). La donare este important să specificaţi numele beneficiarului: Alexandra Ioana Conţu”, este mesajul care îi îndeamnă pe oameni să doneze sânge, să o ajute pe Alexandra să lupte în continuare cu boala.

O rudă a Alexandrei a confirmat că „valorile hematologice ale Alexandrei sunt în creştere. Încă se luptă cu infecţiile şi speră să-şi facă efectul antibioticele”.

 

Spectacol caritabil pentru Alexandra

Vă reamintim că la Centrul Cultural ”Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni va avea loc duminică, 11 februarie, de la ora 18:00, un eveniment caritabil intitulat ”Împreună pentru Alexandra”, spectacol pe care fălticenenii îl fac pentru a o ajuta pe Alexandra Ioana Conţu. În spectacol vor evolua Paul Adrian Tihan, Oana Şoptelea, Corul Animosi, Maria Lupu, Trupa Mini-Band, coordonată de prof. Caterina Moldovanu. Lista este deschisă tuturor celor care vor să urce pe scenă pentru o cauză caritabilă şi vor să ajute. Este un gest de solidaritate pe care fălticenenii îl fac pentru a o ajuta pe Alexandra Ioana Conţu, absolventă a Colegiului Naţional ”Nicu Gane” din Fălticeni, în prezent studentă la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi - Facultatea de Litere, specializarea franceză-română, care recent a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică.

Tânăra Alexandra Ioana Conţu a primit cumplita veste la sfârşitul anului trecut. A simţit durere în gât o perioadă mai îndelungată şi s-a dus la medic să-şi facă câteva analize. A fost trimisă să-şi facă investigaţii suplimentare care au scos la iveală un diagnostic care produce, iniţial, un şoc emoţional, te sperie şi te face neputincios: leucemie acută limfoblastică de tip T (o afecţiune hematologică severă, determinată de proliferarea necontrolată în măduva osoasă hematogenă a celulelor imature, numite limfoblaşti).

 

Alexandra şi-a întrerupt studiile din cauza bolii

Părinţii Alexandrei au fost sfătuiţi să meargă cu fiica lor şi în străinătate, pentru investigaţii suplimentare. Li s-a sugerat o clinică din Italia, din Milano, doar că toate costurile sunt mult mai mari, atât pentru investigaţii, cât şi pentru tratament. Chiar dacă este în ultimul an de facultate, pentru o perioadă Alexandra şi-a întrerupt studiile din cauza bolii. A îngheţat anul universitar pentru a avea mai mult timp în care să se ocupe de starea ei de sănătate.

Apropiaţii, prietenii din Fălticeni („Comunitatea Fălticeneană”) sunt alături de Alexandra, o tânără veselă, studioasă, o bună prietenă, care acum are nevoie de ajutorul tuturor pentru a depăşi un moment greu al vieţii. "Alexandra este o fire sensibilă, răbdătoare, o tânără cu un suflet cald şi un caracter extraordinar şi, nu în ultimul rând, o persoană altruistă şi întotdeauna atentă la cei din jurul său. E rândul nostru acum să fim atenţi la ce are ea nevoie!", au spus prietenii Alexandrei.Familia Alexandrei a deschis două conturi la Garanti Bank. Cei care doresc să o ajute pe tânăra din Fălticeni pot să facă donaţii în conturile: RO92UGBI0000332002748RON (cont în lei), RO82UGBI0000332005370EUR (cont în euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută donatori de sânge pentru tânăra din Fălticeni diagnosticată recent cu leucemie.
 Vizualizări articol: 4061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Se caută donatori de sânge pentru tânăra din Fălticeni diagnosticată recent cu leucemie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei