Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 24 (6734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donaţie

Elevii Şcolii Nr. 8 strâng cărţi pentru două şcoli din regiunea Cernăuţi, Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 1 februarie, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava demarează proiectul educaţional de voluntariat transfrontalier „Citim Împreună – 1.000 - în Limba Română”, în cadrul căruia să colecteze 1.000 de materiale beletristice în limba română (cărţi de literatură pentru copii cu vârste între 5 şi 14 ani) scrise de autori români şi străini.
Cărţile colectate vor fi distribuite bibliotecilor a două şcoli cu predare în limba română de pe valea Prutului, din Mahala, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi - Ucraina.

Coordonatoarea proiectului, prof. Marioara Rotaru, a menţionat că perioada de colectare a cărţilor este 1-28 februarie.

„Proiectul debutează pe 1 februarie, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, când elevii fiecărei clase vor veni cu cărţi pentru colegii lor din Ucraina, în care vor lăsa şi câte un mesaj de încurajare pentru aceştia, de susţinere şi promovare a limbii române. Tot mâine, elevii din ciclul gimnazial şi primar şi elevi invitaţi de la Şcoala Mihoveni vor citi împreună”, a mai adăugat prof. Rotaru. Proiectul este sprijinit şi de alte şcoli sucevene: Nr. 1, Nr. 3, Nr. 4, şi de cea din Mihoveni.

"Am purtat câteva discuţii cu primarul din comuna Mahala, Elena Nandriş, şi ne-a spus că şcolile de acolo au mare nevoie de cărţi în limba română. Vor veni ei să le preia şi, ca gest de recunoştinţă, ne vor dărui mai multe volume <20 de ani în Siberia>, de Aniţa Nandriş-Cudla, bunica doamnei primar”, a mai subliniat Marioara Rotaru.

Proiectul face parte dintr-o serie amplă de acțiuni prin intermediul cărora Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava își propune să mobilizeze elevii, părinții, precum și întreaga comunitate educațională în vederea promovării culturii române, în toate formele sale, în anul dedicat Centenarului Marii Uniri.
Pe această cale, școala invită toate unitățile școlare din judeţul Suceava să se alăture acestui proiect de suflet și să contribuie la cultivarea identității culturale și lingvistice, donând carte românească pentru copiii români din Bucovina de Nord. Cadrele didactice interesate pot solicita informații suplimentare de la coordonatoarea proiectului, prof. înv. primar Marioara Rotaru (e-mail mari.rotaru82@yahoo.ro), Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava.

Obiectivele acestei campanii vizează implicarea elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava şi şcolile partenere în acţiuni de voluntariat în viaţa comunităţii româneşti din Regiunea Cernăuţi - Ucraina; asigurarea fondului beletristic de care au nevoie copiii români din Mahala, Regiunea Cernăuţi; contribuţia la menţinerea şi consolidarea limbii române în Bucovina de Nord. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Şcolii Nr. 8 strâng cărţi pentru două şcoli din regiunea Cernăuţi, Ucraina.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii Şcolii Nr. 8 strâng cărţi pentru două şcoli din regiunea Cernăuţi, Ucraina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei