Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 24 (6734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surpriză

Primăria Suceava, lăsată fără sediu de consilierii judeţeni PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Surpriză de proporţii în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava, când la un proiect de hotărâre pentru care votul ar fi trebuit să fie, teoretic, o formalitate, consilierii judeţeni ai PSD au votat împotrivă sau s-au abţinut. Punctul opt, din cele 12 înscrise pe ordinea de zi, a fost proiectul de hotărâre privind prelungirea dării în folosinţă gratuită Consiliului Local al municipiului Suceava, pe o perioadă de 15 ani, etajele trei, patru şi cinci şi scara de acces din clădirea în care funcţionează Primăria Suceava. Parterul, etajele unu şi doi ale clădirii sunt proprietatea Consiliului Local, etajele superioare au ca proprietar CJ şi, din februarie 2003, aici a fost sediul primăriei, în baza unui contract similar, de dare în folosinţă gratuită, pe 15 ani, a părţii deţinute de CJ.

În şedinţa de ieri, consilierul PSD Mihai Grozavu a spus că între cele două instituţii ar mai trebui reglate câteva probleme legate de alte clădiri şi a propus deliberativului să nu se mai acorde dreptul de folosinţă pe 15 ani. Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a atras atenţia că municipalitatea are un proiect de anvelopare şi reabilitare a clădirii, cu finanţare europeană, care n-ar mai putea fi implementat în absenţa acestui contract. De asemenea, a spus Flutur, între instituţii publice nu se pune problema nerespectării unor obligaţii asumate.

Deşi PNL deţine majoritatea în Consiliul Judeţean, fiind vorba despre o hotărâre referitoare la patrimoniu erau necesare pentru adoptare două treimi dintre voturile consilierilor în funcţie. Când acest proiect a fost supus votului, au votat ”pentru” cei 21 de consilieri PNL, 7 dintre consilierii PSD au votat ”împotrivă”, iar 6 s-au abţinut de la vot.

 

Lungu: ”Biroul primarului este la etajul II, care aparţine primăriei. Nu aveau cum să îl evacueze”

Imediat după respingerea proiectului, întrebat care a fost motivaţia social-democraţilor pentru acest vot, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a declarat că la partid nu s-a discutat acest lucru şi nu ştie ce i-a determinat pe colegii săi din Consiliul Judeţean să procedeze astfel.

Primarul Ion Lungu a declarat, la rândul său, că în glumă ar putea cataloga gestul PSD drept ”un accident de logică”. ”Cei care au respins prelungirea dreptului de folosinţă a celor trei etaje din primărie au cam greşit calculele. Biroul primarului este la etajul II, care aparţine primăriei. Nu aveau cum să îl evacueze. Revenind la lucruri serioase, sunt sigur că problema se va rezolva curând. Am discutat deja cu preşedintele PSD, Ioan Stan, m-a asigurat că la o şedinţă viitoare votul consilierilor din acest partid nu va fi unul care să vizeze blocarea activităţii primăriei. Depinde acum de preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, să convoace o nouă şedinţă. Oricum, în perioada următoare intenţionăm să facem o compensare patrimonială, pentru a reglementa definitiv problema sediului”.

De altfel, la finalul şedinţei, consilierul Mihai Grozavu a declarat, referitor la problema sediului primăriei, că ”o corectăm fără discuţie, fără a afecta proiectul în derulare”. ”Domnule preşedinte, fiţi fără grijă, o corectăm. Avem timp s-o fundamentăm mai bine”, l-a asigurat el pe preşedintele CJ. Gheorghe Flutur a declarat că săptămâna viitoare va convoca o nouă şedinţă de Consiliu Judeţean pentru adoptarea bugetului şi pe ordinea de zi va fi trecut şi proiectul pentru sediul primăriei.

Vechiul contract privind dreptul de folosinţă gratuită a celor trei etaje din primărie expiră în data de 7 februarie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, lăsată fără sediu de consilierii judeţeni PSD.
 Vizualizări articol: 2960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primăria Suceava, lăsată fără sediu de consilierii judeţeni PSD3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei