Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 13 (6723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Planuri anulate

Suceava nu mai găzduieşte una dintre semifinalele Eurovision

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Celebrul concurs muzical Eurovision, ale cărui preselecţii se derulează în prezent, la TVR, nu va mai avea una dintre semifinale la Suceava, aşa cum se intenţiona iniţial.

Problema care a împiedicat concretizarea acestui parteneriat, între administraţia locală şi televiziunea naţională, este legată de pretenţiile financiare ale organizatorilor, care solicitau ca toate costurile să fie acoperite de gazda evenimentului.

„Nu mai organizăm la Suceava una dintre semifinalele Eurovision. Am toată documentaţia şi dosarele de corespondenţă, noi am primit o solicitare să găzduim Eurovisionul, am spus că suntem de acord, cu mare plăcere.

Drept urmare ne-au trimis un deviz de 128.000 de lei. Din păcate, conform legislaţiei din România, nu avem bază legală să suportăm mai mult de 50% din aceste cheltuieli.

Sunt o serie de cheltuieli, gen diurnă, onorarii, comisioane, care nu sunt decontabile legal, la fel ca şi la activităţile sportive. Primăria nu este sponsor, să dea banii şi gata, legal, nu puteam să le decontăm decât 60.000 de lei”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Discuţiile purtate pornind de la aceste calcule nu au dus la concretizarea parteneriatului, pentru că în continuare se solicita achitarea tuturor costurilor de organizare a evenimentului.

„Le-am explicat că nu avem această posibilitate, încât au mutat semifinala în altă parte. Asta este, ne pare rău, dar noi, ca municipalitate, trebuie să avem grijă în primul rând la respectarea legii. În ce situaţie jenantă ne-am fi putut afla dacă acceptam propunerea lor aşa, apoi venea Curtea de Conturi şi ne punea să le luăm banii înapoi, ba chiar să le calculăm şi penalităţi! Era o onoare pentru noi să găzduim acest eveniment, am avut toată deschiderea necesară, din păcate nu sunt de vină nici ei, nici noi, ci legislaţia românească”, a adăugat edilul sucevean.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, organizate în cinci oraşe. Semifinalele debutează duminică, 21 ianuarie, la Focşani, cu prima semifinală, următoarele fiind organizate la Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), în Salina Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie). Organizatorii au stabilit repartizarea pe semifinale a celor 60 de piese selectate, în fiecare semifinală urmând să intre câte 12 piese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava nu mai găzduieşte una dintre semifinalele Eurovision.
 Vizualizări articol: 2002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Suceava nu mai găzduieşte una dintre semifinalele Eurovision1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei