Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 13 (6723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Peste 2,1 milioane de cetăţeni au tranzitat Punctele de Trecere a Frontierei sucevene, în anul 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava din Rădăuţi a avut loc, ieri, evaluarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră suceveni în anul 2017. Potrivit comunicatului transmis de STPF Suceava, acţiunile structurilor Poliţiei de Frontieră Suceava sunt coordonate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei şi au ca scop îndeplinirea atribuţiilor specifice privind supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, combaterii contrabandei şi a traficului cu ţigări, criminalităţii transfrontaliere şi a oricăror alte încălcări ale regimului juridic al frontierei de stat, asigurării ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă.

Situaţia operativă la frontiera de stat romano-ucraineană din zona de responsabilitate a structurilor Poliţiei de Frontieră din judeţul Suceava, în anul 2017, a fost complexă, fiind caracterizată prin activităţi de contrabandă şi trafic cu ţigări, treceri frauduloase a frontierei de stat, trafic internaţional cu autovehicule furate etc. În anul 2017, în Punctele de Trecere a Frontierei din judeţ s-au înregistrat aproximativ 2.131.000 de treceri de persoane (Siret - 2.110.200 de persoane şi Vicşani – 20.800 de persoane) şi aproximativ 755.000 de treceri de mijloace de transport.

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza judeţului Suceava au instrumentat 361 de dosare penale şi au constatat 97 de contravenţii, fiind aplicate amenzi de 61.150 de lei. Valoarea totală a bunurilor confiscate în anul 2017 este de aproximativ 12.251.150 de lei, din care 891.870 de pachete de ţigări, a căror valoare pe piaţa neagră se ridică la peste 9.344.100 de lei.

Pe linia migraţiei ilegale, au fost întocmite trei dosare penale cu opt infracţiuni, în care au fost implicaţi migranţi din Siria, Turcia, Uzbekistan, Turkistan şi Republica Kârgâzstan. Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost descoperite 17 autovehicule şi motociclete furate din străinătate, în valoare de 1.179.950 de lei, şi au fost întocmite 14 dosare penale. La capitolul contrabandă, fraude vamale şi evaziune fiscală, poliţiştii de frontieră au înregistrat 154 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 203 infracţiuni.

 

În anul 2017 au avut loc 352 de întrevederi cu grănicerii ucraineni

În cadrul cooperării cu organele administraţiei publice locale s-au desfăşurat întâlniri de lucru între reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Suceava şi autorităţile locale judeţene, precum şi cu autorităţile din localităţile limitrofe frontierei de stat a României. În comunicat se mai arată că pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni, axată pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În anul 2017 au avut loc 352 de întrevederi cu grănicerii ucraineni şi au fost transmise şi primite 1.157 de comunicări cu Detaşamentul de Grăniceri Cernăuţi. La întrunirea de ieri, de la Rădăuţi, au participat prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, chestor de poliţie Liviu Bute, precum şi reprezentanţi ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2,1 milioane de cetăţeni au tranzitat Punctele de Trecere a Frontierei sucevene, în anul 2017.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 2,1 milioane de cetăţeni au tranzitat Punctele de Trecere a Frontierei sucevene, în anul 20175.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei