Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 dec 2017 - Anul XXII, nr. 293 (6709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

În urma unui cumplit accident

Traficul rutier în cel mai mare cartier al Sucevei, paralizat în a treia zi de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a treia zi de Crăciun, prima în care o bună parte dintre suceveni au revenit la muncă, s-a dovedit a fi un coşmar în trafic, în special pentru cei din Burdujeni.

Circulaţia rutieră în cel mai mare cartier al Sucevei a fost paralizată în intervalul orar 8.00-10.00, când se înregistrează cel mai mare flux de maşini, după ce un stâlp de beton, în care a intrat un şofer cu maşina, a fost pus la pământ, controlat, pentru a nu face alte victime, prin prăbuşirea sa ulterioară.

Mortalul accident rutier de pe Calea Unirii s-a petrecut după miezul nopţii, în faţa restaurantului Scorpion, la câţiva metri distanţă de staţia de aşteptare IRIC.

Autoturismul cu volan pe partea dreaptă s-a izbit violent într-un stâlp de beton de pe trotuar, pe care l-a distrus la bază. Lucrările de îndepărtare a stâlpului, care putea face alte victime nevinovate în rândul celor care circulau pe stradă, au impus blocarea totală a circulaţiei, temporar.

Drept urmare, tot traficul rutier între Burdujeni şi Centru a fost deviat spre artera de circulaţie care face legătura cu Iţcani - strada Gheorghe Doja.

Inclusiv traseul autobuzelor şi microbuzelor de transport public a fost deviat pe strada Mircea Damaschin – strada Gheorghe Doja – Gară – strada Nicolae Iorga, de acolo revenind pe Calea Unirii.

Cea mai afectată zonă a fost cea a sensului giratoriu de la Orizont, înţesat de maşini care veneau din toate direcţiile, dar se blocau pe Calea Burdujeni şi pe Calea Unirii, dar şi pe arterele adiacente.

Drept urmare, mii de suceveni au rămas blocaţi în trafic, pentru cel puţin câteva zeci de minute, în maşinile personale sau în mijloacele de transport public, care greu au răzbătut prin aglomeraţie, venind rar înspre Centru, pline de călători.

Tocmai de aceea, o parte dintre cei care aveau de ajuns mai aproape – Shopping City, Bazar, Iulius Mall, au preferat să circule pe jos, fiind o variantă mult mai rapidă.

Doborârea stâlpului de iluminat stradal a afectat şi circulaţia pietonilor, trotuarul de pe partea restaurantului Scorpion fiind restricţionat accesului public, atât din cauza stâlpului prăbuşit, cât şi a cablurilor electrice răspândite pe jos.

În urma îndepărtării parţiale a stâlpului de beton de pe carosabil, de pe la ora 8.30 s-a deschis circulaţia pe o singură bandă, dinspre Bazar spre Burdujeni, iar apoi treptat şi celelalte, încât în jurul orei 9.30 s-a reuşit deblocarea totală a străzii.

În cele din urmă, cu greu, circulaţia rutieră, grav afectată de blocarea arterei principalei, a revenit cât de cât la normal.

Încă o dată a devenit extrem de vizibil faptul că realizarea unei noi rute de circulaţie între Burdujeni şi Centru este necesară nu doar pentru descongestionarea traficului în perioada sărbătorilor, sau în timpul verii, când vin acasă cei ce lucrează peste hotare, ci şi pentru că orice incident sau accident care blochează chiar şi parţial Calea Unirii afectează imediat sute, dacă nu chiar mii de oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul rutier în cel mai mare cartier al Sucevei, paralizat în a treia zi de Crăciun.
 Vizualizări articol: 6296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Traficul rutier în cel mai mare cartier al Sucevei, paralizat în a treia zi de Crăciun4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei