Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 dec 2017 - Anul XXII, nr. 293 (6709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În patru zile de sărbătoare

Aproape 40 de victime ale accidentelor şi agresiunilor, peste 200 de solicitări pe zi la Ambulanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de persoane au făcut cunoştinţă cu medicii de la Ambulanţă sau de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, în zilele de Crăciun, ca victime ale accidentelor rutiere, ale agresiunilor sau ca urmare a consumului excesiv de alcool şi mâncare.

Evidenţele Spitalului de Urgenţă Suceava arată că în perioada 23-27 decembrie au ajuns în UPU 26 de oameni care au fost victime ale accidentelor rutiere. Una dintre victime a murit, 12 au fost internate, una a fost transferată la Spitalul Municipal Fălticeni, iar celelalte au plecat acasă după ce au primit îngrijiri medicale. Alte 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor agresiuni. Pentru una dintre victime, medicii au dispus internarea în secţia Neurochirurgie a spitalului, celelalte au avut leziuni uşoare, care le-au permis plecarea la domiciliu.

Tot în zilele de Crăciun au ajuns în UPU şi şase persoane, între care şi un copil de 10 ani, cu arsuri. Trei dintre acestea au fost internate în secţiile Chirurgie, Oftalmologie, respectiv Neurochirurgie - Anestezie Terapie Intensivă, iar trei nu au avut nevoie de spitalizare şi au primit acceptul medicilor să revină la domiciliu.

Şi pentru personalul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava perioada 23-27 decembrie a fost una aglomerată.

 

Numărul mare de accidente a dus la creşterea timpilor de aşteptare pentru ambulanţă

Pe lângă accidentele rutiere grave care au avut loc în aceste zile pe şoselele din judeţ, la SAJ s-a înregistrat o creştere a numărului de apeluri cu circa 10%. Managerul SAJ Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat ieri că dacă de regulă se înregistrau circa 180 de solicitări de ambulanţă pe zi, în aceste zile au fost peste 200 de apeluri/zi, între care neaşteptat de multe pentru persoane care au depăşit cu mult limita consumului de alcool. ”10-15 solicitări au fost pentru persoane care au băut peste măsură. La unul s-a mers chiar de două ori, la solicitarea familiei, dar a refuzat categoric să fie adus la spital”, a declarat dr. Lăzăreanu.

Un număr mare de intervenţii a fost şi pentru persoane cu tulburări digestive provocate de excesele alimentare. O parte dintre pacienţi au primit îngrijiri medicale la domiciliu, alţii au trebuit transportaţi la spital. În zilele de sărbătoare, Ambulanţa a avut disponibile şase autospeciale tip B şi două de tip C în municipiul Suceava, câte patru la Rădăuţi şi Fălticeni şi câte trei ziua şi două noaptea la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Dr. Lăzăreanu a mai spus că, deşi Ambulanţa a onorat toate solicitările, timpul de aşteptare a fost mai mare, atât din cauza numărului mare de solicitări raportat la numărul de maşini disponibile, cât şi din cauza faptului că majoritatea accidentelor rutiere din aceste zile au fost grave şi au necesitat transportul răniţilor la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Accidente grave la care a fost nevoie de ambulanţă au avut loc la Pojorâta, Ulma, Spătăreşti, Milişăuţi, Bosanci, Fântâna Mare, Slatina şi Bilca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 40 de victime ale accidentelor şi agresiunilor, peste 200 de solicitări pe zi la Ambulanţă.
 Vizualizări articol: 2242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 40 de victime ale accidentelor şi agresiunilor, peste 200 de solicitări pe zi la Ambulanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei