Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 dec 2017 - Anul XXII, nr. 293 (6709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Regal Vienez

Muzicieni şi balerini din Ucraina, aplaudaţi îndelung la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Publicul sucevean i-a primit cu aplauze şi i-a răsplătit cu urale pe muzicienii şi balerinii din Ucraina care au susţinut joi, 21 decembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, un spectacol de înaltă ţinută, intitulat Regal Vienez. Într-un decor deosebit, desprins parcă din basme, cu castele strălucitoare, lumini multicolore, artiştii ucraineni au adus în faţa publicului sucevean, care a umplut până la refuz sala mare de spectacol, în ciuda preţului piperat la bilete (150 de lei sau 120 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari), celebrele valsuri vieneze, colinde şi cântece de iarnă care au adus un plus de valoare capodoperelor din secolele precedente.

Muzicienii au interpretat cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, într-un concert care a cuprins opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner şi ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele XVIII şi XIX.

 

Graţie, eleganţă, profesionalism

Orchestra a fost compusă din 36 de instrumentişti, sub bagheta dirijorului Volodymyr Sheiko, iar pe acordurile vieneze au dansat artişti ai Corpului de Balet „Aniko Ballet”, două perechi de balerini care, pe parcursul celor două ore de spectacol, au schimbat mai multe costume şi, prin graţie, eleganţă şi profesionalism, au cucerit publicul încă de la prima apariţie pe scenă. Publicul sucevean s-a comportat impecabil şi, de fiecare dată o să punctez asta (dacă este cazul): nu s-a auzit sunetul nici unui telefon mobil pe parcursul actului artistic, fapt care se întâmplă rar la Suceava.

Orchestra Simfonică Radio din Ucraina este recunoscută pentru arta sa pe plan naţional şi internaţional. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la îmbogăţirea tezaurului culturii naţionale muzicale. A produs mai mult de zece mii de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina în decursul a 88 de ani de istorie creativă abundentă. A fost creată o colecţie unică, care cuprinde lucrările muzicii clasice naţionale, creaţiile compozitorilor ucraineni moderni şi capodoperele muzicii clasice mondiale. Orchestra a fost în ultimii şase ani în turneu prin ţări precum Coreea de Sud, Iran, Algeria, Tunisia, Spania, Portugalia, Italia, Franţa, Olanda, Luxemburg, Belgia, Polonia şi Belarus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzicieni şi balerini din Ucraina, aplaudaţi îndelung la Suceava.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Muzicieni şi balerini din Ucraina, aplaudaţi îndelung la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei