Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 dec 2017 - Anul XXII, nr. 293 (6709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Multe necazuri

Pompierii au intervenit la 17 incendii, în interval de patru zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava nu au avut parte de zile prea liniştite, în intervalul 22-25 decembrie având 124 de misiuni în domeniul situaţiilor de urgenţă, cele mai multe fiind intervenţii medicale cu echipajele SMURD, însă şi 17 alarme de incendiu. În cazul a şapte dintre incendii este vorba de pagube importante produse în gospodăriile unor familii, în curtea unei biserici, respectiv într-un saivan de oi.

La Clit - Arbore, pe 22 decembrie, a ars acoperişul unei case, pe 70 de mp, şi acoperişul magaziei de materiale din aceeaşi gospodărie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect. 

A doua zi, pe 23 decembrie, a izbucnit un puternic incendiu la o gospodărie din municipiul Câmpulung Moldovenesc. La sosirea pompierilor militari, ardea acoperişul unei construcţii corp comun, care îngloba un adăpost de animale, o bucătărie de vară, un dormitor şi o baie, cu pericol de propagare la casa de locuit şi la restul anexelor gospodăreşti.

În urma incendiului, a ars acoperişul construcţiei corp comun pe aproximativ 140 de metri pătraţi. Au mai ars circa 3 tone de fân şi s-au degradat tavanul bucătăriei, băii şi dormitorului, tâmplărie din PVC şi alte bunuri. În acest caz focul a pornit prin efect termic, de la coşul de evacuare a fumului 

 

Incendiu la o anexă din curtea bisericii din Brăieşti

Tot pe 23 decembrie, noaptea, la ora 22.30, la ISU Suceava s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la o anexă din curtea bisericii din satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul clădirii, cu pericol de propagare la biserică şi la o altă construcţie din apropiere. Din fericire, focul a fost localizat la timp, fiind afectată doar anexa. Şi în acest caz, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

 

Incendii în Ajun şi în dimineaţa primei zile de Crăciun

În ziua de Ajun, dimineaţă, în jurul orei 7.00, un puternic incendiu a izbucnit într-o gospodărie din Vicovu de Jos. La sosirea echipajelor, ardea o casă de locuit, existând pericolul de propagare la o altă locuinţă, din aceeaşi curte, şi la anexele gospodăreşti. Focul a distrus două camere, bunuri din interior şi acoperişul casei, pe 50 de mp. Focul a pornit din cauza jarului căzut din sobă, rezultă din primele cercetări ale pompierilor militari.

Tot în Ajun de Crăciun, în jurul orei 13.00, s-a dat din nou alarma la Horodniceni, în satul Brădăţel, unde a luat foc un saivan de oi.

„La sosirea echipajelor, ardeau un saivan de oi, un depozit de furaje şi mai mulţi baloţi de paie, cu pericol de propagare la casa de locuit şi la restul anexelor din gospodărie”, se arată într-un comunicat al pompierilor militari suceveni.

Focul a distrus saivanul de oi şi depozitul de furaje, pe o suprafaţă de circa 350 de mp. Au ars şi circa 1.000 de baloţi de paie, ceea ce a făcut incendiul puternic şi greu de lichidat. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

În prima zi de Crăciun, la ora 8.00, s-a dat alarma şi pentru pompierii de la Gura Humorului, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din comuna Valea Moldovei.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul unei camere de la parterul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Au ars materiale combustibile din cameră (mobilier şi textile), pe aproximativ 30 de metri pătraţi, şi s-au degradat pereţii încăperii.

Pompierii au acordat primul ajutor proprietarei, o bătrână de 88 de ani, care s-a intoxicat cu fum şi a suferit o arsură minoră la un picior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric care alimenta televizorul, ce era deteriorat.

În fine, în seara primei zile de Crăciun s-a anunţat izbucnirea unui incendiu şi într-o gospodărie din satul Călineşti-Enache, comuna Dărmăneşti. Pompierii au găsit un foc extins la două anexe gospodăreşti, cu pericol de propagare la construcţiile învecinate.

„Au ars un adăpost de animale şi o şură, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, precum şi circa două tone de furaje. Din păcate, în incendiu au pierit doi cai. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au intervenit la 17 incendii, în interval de patru zile.
 Vizualizări articol: 2113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii au intervenit la 17 incendii, în interval de patru zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei