Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2017 - Anul XXII, nr. 284 (6700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Rîmbu le solicită prefectului şi preşedintelui CJ sprijin pentru transferul clădirii DSP către Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, solicită sprijin prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în vederea elaborării unui proiect de hotărâre de guvern, prin care clădirea în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică să fie transferată de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă. În opinia managerului, DSP ar putea împărţi sediul cu Centrul de Transfuzii Sanguine, fără ca activitatea vreuneia dintre cele două instituţii să fie perturbată. Declaraţia lui Rîmbu vine după ce  inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava din cadrul DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat că Spitalul de Urgenţă Suceava are termen până la sfârşitul anului viitor să analizeze extinderea secţiilor Ortopedie şi Neurochirurgie, pentru că acestea sunt foarte aglomerate şi pentru ”a se putea efectua adecvat ciclurile de curăţenie şi de dezinfecţie a saloanelor” şi ”pentru a fi asigurate circuitele funcţionale”.

Rîmbu s-a declarat ”încântat de grija DSP pentru spital” şi a afirmat că, deşi către cele două secţii este cea mai mare adresabilitate, având în vedere numărul extrem de mare de accidente care se produc în judeţ, totuşi nu acestea sunt cele mai aglomerate, ci ambulatoriul spitalului. ”Noi aveam în vedere să ne extindem pe verticală pentru că nu avem spaţii excedentare, dar ar fi o soluţie şi pentru extindere orizontală şi încă într-un timp foarte scurt. Solicit sprijinul prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean, să propunem Ministerului Sănătăţii comasarea DSP şi a Centrului de Transfuzii în clădirea de la Transfuzii şi să pună la dispoziţia spitalului clădirea DSP. Este perfectă pentru ambulatoriu; noi în maximum 6 luni o amenajăm la cele mai ridicate standarde şi rezolvăm problema aglomeraţiei mult mai repede decât dacă mergem pe proiectul iniţial, de a construi de la zero ambulatoriul nou. Circuitele sunt directe, clădirea DSP este perfectă pentru spital”, a declarat Vasile Rîmbu.

El a spus că prin mutarea DSP, ”o instituţie care are bani”, la Transfuzii, ar putea fi impulsionată şi reabilitarea sediului acestui centru, ”o clădire din care curge tencuiala, de râsul oraşului”.  Managerul a amintit că Prefectura şi Consiliul Judeţean pot iniţia proiectul hotărârii de guvern de transfer şi a invitat conducerea DSP, ”dacă e aşa determinată pentru rezolvarea problemelor spitalului”, să se alăture acestui demers.

 

\Rîmbu vrea să scoată maşinile DSP din curtea spitalului şi să aloce parcarea pacienţilor

Vasile Rîmbu a arătat că DSP deţine încă o clădire de care spitalul este interesat, un imobil chiar lângă sediu, care ar putea fi amenajată pentru a fi transformată într-un centru de pregătire profesională, îndeosebi în domeniul comunicării şi atitudinii personalului medical faţă de pacienţi şi familiile lor. ”Clădiri sunt, dar în părăsire, din cauza nepăsării”, a spus el.

Întrebaţi în legătură cu solicitarea managerului Spitalului de Urgenţă, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat că sprijină ”în totalitate iniţiativele de dezvoltare a spitalului”, iar prefectul Mirela Adomnicăi a spus că ”vom iniţia un dialog cu Ministerul Sănătăţii, DSP şi spital”.

Directorul executiv interimar al DSP Suceava, Petru Sebastian Jureschi, a spus că aşteaptă propunerile spitalului, dar nu ştie dacă la Centrul de Transfuzii este suficient spaţiu şi pentru DSP. ”La DSP lucrează 130 de persoane. Laboratorul nostru este autorizat, nu ştiu dacă în cazul unei mutări nu ar fi necesară o reautorizare. Să vedem cu ce propuneri vine spitalul”, a declarat, ieri, şeful DSP.

Dacă transferul clădirii DSP este un demers sub semnul probabilităţii, o altă acţiune a managerului Rîmbu este sigură: desfiinţarea locurilor de parcare pentru DSP, din curtea spitalului. ”DSP ocupă abuziv spaţii de parcare destinate pacienţilor, familiilor lor şi personalului nostru. Au montat şi o barieră, deşi nu este terenul lor. Le cerem să elibereze neîntârziat spaţiul de parcare”, a declarat Rîmbu. De asemenea, el a invitat conducerea DSP să ia măsuri pentru ca spitalele din judeţ care au secţii de ortopedie să nu mai trimită la Suceava decât cazurile care le depăşesc. ”Cei de la DSP au misiunea nobilă de a supraveghea activitatea spitalicească din tot judeţul. Ne-ar ajuta să diminuăm aglomeraţia la Ortopedie dacă s-ar implica în acest sens. Noi nu putem refuza nici o internare a cazurilor grave, nu întoarcem accidentaţii de la poartă”, a mai afirmat managerul Spitalului de Urgenţă Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu le solicită prefectului şi preşedintelui CJ sprijin pentru transferul clădirii DSP către Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 2505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rîmbu le solicită prefectului şi preşedintelui CJ sprijin pentru transferul clădirii DSP către Spitalul de Urgenţă Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei