Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2017 - Anul XXII, nr. 284 (6700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Maricela Cobuz solicită luarea de măsuri pentru prevenirea şi combaterea exporturilor paralele de medicamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz i-a solicitat ministrului Sănătății, Florian Bodog, să-i precizeze care sunt măsurile luate pentru prevenirea și combaterea exportului paralel de medicamente. Maricela Cobuz a precizat că a făcut acest demers în condițiile în care măsurile prin care a fost interzis exportul paralel de medicamente pentru o perioadă de un an a declanşat un adevărat scandal în piaţa farmaceutică. Parlamentarul social-democrat a arătat că în România, ca în majoritatea celorlalte țări europene, prețurile la medicamentele care se prescriu pe rețetă nu sunt libere, sunt reglementate de stat. „Spre deosebire de multe alte țări europene, România are prevăzut, prin lege, cele mai mici prețuri la medicamente dintr-un lot de alte 12 țări europene. Acest fapt duce la diferențe uneori considerabile între prețul unui medicament vândut în țara noastră și prețul aceluiași medicament vândut în ţările UE. Zeci și zeci de mii de medicamente destinate pacientului român ies în fiecare lună din România, printre ele se numără unele din cele mai utilizate medicamente de către cardiaci, unele din cele mai utilizate medicamente în psihiatrie, în astm sau în diabet, respectiv insulina, medicament vital pentru astfel de pacienţi”, a declarat Maricela Cobuz. 

Deputatul PSD de Suceava a atras atenția asupra faptului că România riscă să traverseze o criză serioasă de medicamente în condiţiile în care marii importatori de profil preferă să întoarcă medicamentele pe pieţele din Occident de unde au venit, pentru a le vinde la un preţ dublu sau triplu faţă de cel practicat pe teritoriul României.

„Am solicitat, ca urmare, Ministerului Sănătății un răspuns cu privire la soluţia identificată pentru prevenire şi combaterea exportului paralel de medicamente şi asigurarea necesarului pentru pacientul român”, a încheiat Maricela Cobuz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz solicită luarea de măsuri pentru prevenirea şi combaterea exporturilor paralele de medicamente.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Maricela Cobuz solicită luarea de măsuri pentru prevenirea şi combaterea exporturilor paralele de medicamente3.052

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei