Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2017 - Anul XXII, nr. 284 (6700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la începutul anului

33 de şoferi au ajuns în arest, pentru infracţiuni rutiere multiple. Cei mai mulţi au consumat şi alcool

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii rutieri, împreună cu procurorii de caz, au uzat în acest an foarte mult de ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore în cazul autorilor de infracţiuni rutiere multiple, nu mai puţin de 33 de conducători auto petrecând cel puţin câte o noapte în arestul poliţiei judeţene pentru cumul de infracţiuni la regimul rutier. O analiză a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava arată că dintre cei 33 de şoferi care au ajuns în arest pentru infracţiuni la regimul rutier, 20 au fost încarceraţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Este vorba fie de şoferi care au provocat accidente, fie de conducători auto prinşi de mai multe ori la volan băuţi ori fără dreptul de a conduce.

Analiza poliţiei rutiere mai arată că din cei 33 de inculpaţi, pe numele a opt judecătorii au emis ulterior şi mandate de arestare preventivă. Aceştia din urmă au petrecut aşadar mult mai mult decât 24 de ore în arest.

Poliţiştii încearcă să „răspundă” prin măsuri cât mai ferme numărului din ce în ce mai mare de şoferi pericol public de pe şoselele judeţului, iar această măsură de reţinere şi de introducere în arest este una dintre ele.

În 2017, mai mult ca în anii precedenţi, şoferii băuţi au provocat mai multe accidente deosebit de grave. Cele mai grave accidente din acest an, cel cu şase morţi, produs la Cornu Luncii, şi cel cu cinci morţi de la Ilişeşti, au avut în prim plan consumul de alcool. Alţi şoferi băuţi la volan au provocat accidente cu câte doi morţi, la la Brăieşti - Cornu Luncii şi Râşca.

În această săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava derulează campania ”Cedează Volanul Când Bei”, menită să atragă atenţia conducătorilor auto să adopte un comportament responsabil atunci când consumă băuturi alcoolice şi să nu se urce la volan. Pe lângă avertismente, acţiunea constă şi în controale şi filtre în trafic, pentru depistarea şoferilor băuţi.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a declarat:

„Mesajul central al campaniei le aminteşte şoferilor să nu se bazeze pe noroc atunci când vine vorba de siguranţa lor şi a celor dragi. Dacă grupurile de prieteni consumă alcool la o petrecere, ar fi indicat ca de la începutul serii să-şi desemneze un şofer care să nu consume alcool în acea seară, pentru a fi siguri că toată lumea ajunge cu bine acasă. Alcoolul încetineşte în mod evident funcţiile motrice şi de atenţie, generând evenimente rutiere cu consecinţe din cele mai grave”.

 

Ultimele două cazuri de şoferi reţinuţi pentru infracţiuni rutiere

Ultimii doi şoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava acum două zile. Într-un caz este vorba de tânărul în vârstă de 30 de ani care a provocat un accident cu doi morţi şi un rănit grav, duminica trecută, pe E 85, la Vadu Moldovei.  Șoferul în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui microbuz de transport persoane, a intrat într-o depăşire inconştientă, pe linia continuă, lovind în plin un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În autoturism erau trei oameni, doi soţi şi fiul lor, o familie din Bistriţa-Năsăud. Tatăl şi fiul în vârstă de 9 ani au murit. După administrarea probatoriului, marţi, autorul, pus sub acuzare pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a fost reţinut.

Al doilea este un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Stroieşti, care a şi fost arestat preventiv 30 de zile, după ce a fost prins de şase ori la volan, o dată fiind şi băut, fără a avea permis de conducere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 33 de şoferi au ajuns în arest, pentru infracţiuni rutiere multiple. Cei mai mulţi au consumat şi alcool.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
33 de şoferi au ajuns în arest, pentru infracţiuni rutiere multiple. Cei mai mulţi au consumat şi alcool0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei