Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2017 - Anul XXII, nr. 284 (6700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răspuns

PSD Suceava critică „demagogia” liberalilor suceveni cu privire la bugetul pentru anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava a criticat „demagogia” liberalilor suceveni cu privire la bugetul de stat pentru anul viitor. Social-democrații suceveni au transmis, printr-un comunicat de presă, că în această săptămână în comisiile de specialitate ale Parlamentului României s-a dezbătut proiectul de buget al țării pentru anul 2018. Astfel, social-democrații au arătat că rareori un buget, fie că e vorba de o societate comercială, o familie sau un stat, poate satisface toate necesitățile sau solicitările. „Totuși între această realitate și opinia exprimată în presă de parlamentarii liberali suceveni este o mare diferență. Negarea evidenței este o atitudine specifică liberalilor suceveni, însă realismul cifrelor poate străpunge platoșa demagogiei dumnealor”, a transmis PSD Suceava.

În comunicat se mai precizează că există date, „ignorate cu obstinență de liderii liberali județeni”, care demonstrează faptul că, datorită creșterii economice a României din 2017, bugetul anului 2018 este superior anilor precedenți, iar bugetul majorității ministerelor a crescut. Social-democrații suceveni arată că bugetul Ministerului Apărării Naționale a crescut cu 11,3%, al Ministerului Dezvoltării Regionale cu 30,6%, al Ministerului Transporturilor cu 0,9%, al Educației Naționale cu 240,9%, al Sănătății cu 4,6%, al Culturii cu 50,4%, al Afacerilor Externe cu 21,9%, al Afacerilor Interne cu 20,7%, al Agriculturii cu 20,6%, al Justiției cu 0,8%, al Tineretului și Sportului cu 15,3%, al Economiei cu 104,4%, al Turismului cu 39,8%, al Mediului de afaceri cu 13,6%, al Românilor de Pretutindeni cu 44,6%, al Apelor și Pădurilor cu 26,8. La câteva ministere bugetul a scăzut. La Ministerul Muncii a scăzut cu 13,2 %, la Ministerul Energiei cu 36%, la ministerul Mediului cu 5,4%.

„La îngrijorarea pe care liberalii suceveni o manifestă pentru domeniul educației le reamintim două din ultimele inițiative ale Ministerului Educației Naționale”, se mai spune în comunicat. Potrivit sursei citate, marți, 5 decembrie, au fost lansate prin POR trei apeluri de proiecte în valoare de 258 milioane euro ce pot fi accesați de autoritățile publice locale pentru construcția sau reabilitarea infrastructurii școlare. „Pentru profesori ministerul alocă în această lună 145 milioane lei pentru plata sumelor obținute în instanță, iar începând cu anul viitor se vor plăti și dobânzile aferente. Considerăm că demersurile concrete ale guvernării social-democrate reprezintă un răspuns concludent la mesajele de dezinformare ale parlamentarilor liberali suceveni”, se arată, în încheiere, în comunicatul social-democraților suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava critică „demagogia” liberalilor suceveni cu privire la bugetul pentru anul viitor.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PSD Suceava critică „demagogia” liberalilor suceveni cu privire la bugetul pentru anul viitor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei