Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 oct 2017 - Anul XXII, nr. 229 (6645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Primăria Vatra Dornei nu dispune de rumeguş pentru a asigura căldura în municipiu în iarna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Vatra Dornei nu dispune în momentul de faţă de cantitatea suficientă de rumeguş pentru a asigura căldura în sistem centralizat în municipiu pe perioada iernii viitoare. Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a spus că principala problemă a municipiului pe care îl conduce este pregătirea pentru iarnă. Ilie Boncheş a precizat că a început deja demersurile la Consiliul Judeţean, Prefectura Suceava şi Guvernul României pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării rumeguşului pentru funcţionarea centralei termice a municipiului pe perioada sezonului rece. „Vom face toate demersurile necesare, la Consiliul Judeţean şi Prefectură, pentru a fi sprijiniţi cu fonduri, pentru că am ajuns la fundul sacului”, a spus primarul din Vatra Dornei. El a subliniat faptul că primăria nu a mai avut fonduri să se aprovizioneze cu materie primă pentru centrala termică deoarece concurenţa de pe piaţă, cu firmele mari, a crescut foarte mult preţurile la rumeguş şi tocătură. „Până în prezent preţurile erau de circa 25 de lei pentru metrul ster de tocătură şi de 20 de lei pentru un metru club de rumeguş. Din păcate, concurenţa foarte mare a dublat aceste preţuri”, a explicat Ilie Boncheş.

Primarul din Vatra Dornei a spus că necesarul de combustibil pentru centrală pe timp friguros ar fi de circa 500 de metri steri pe zi. Ilie Boncheş a explicat că pentru a reduce pierderile municipalitatea apelează la soluţia aprovizionării cu lemn de foc şi apoi tocarea acestuia în momentul folosirii pentru încălzire. „O tocătură folosită în prima lună de producţie are un randament maxim faţă de cea colectată şi păstrată o perioadă mai mare de timp”, a spus Boncheş.

El a precizat că suma de care ar avea nevoie Primăria Vatra Dornei pentru a asigura rumeguşul şi tocătura de lemn pentru perioada viitorului sezon rece ar fi de aproximativ un milion de euro. Ilie Boncheş şi-a exprimat speranţa că Primăria Vatra Dornei va primi sumele necesare pentru a asigura căldura dornenilor şi instituţiilor racordate la sistemul centralizat de termoficare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vatra Dornei nu dispune de rumeguş pentru a asigura căldura în municipiu în iarna viitoare.
 Vizualizări articol: 2540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Vatra Dornei nu dispune de rumeguş pentru a asigura căldura în municipiu în iarna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei