Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 oct 2017 - Anul XXII, nr. 229 (6645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Flutur critică lipsa de implicare a statului român în promovarea externă pentru atragerea de investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a criticat, la finalul săptămânii trecute, lipsa de implicare a statului român în promovarea oportunităţilor de afaceri pe plan extern. În discursul susţinut în şedinţa Consiliului Naţional al PNL, care a avut loc la Braşov, Gheorghe Flutur a spus că investiţiile străine nu pot fi atrase în România dacă „se stă în colivie”. Gheorghe Flutur a spus că se apropie Centenarul Marii Uniri, iar liberalii trebuie să strângă rândurile pentru a da tonul în dezvoltarea localităţilor pe care le conduc. „Va trebui să strângem rândurile şi am să vorbesc în calitate de reprezentant al aleşilor locali liberali. La 100 de ani de la Unirea făcută de liberali eu cred că echipa aleşilor locali liberali trebuie să dea tonul. Prea multă gâlceavă şi prea puţină construcţie”, a spus Flutur.

El le-a transmis liberalilor că a venit la şedinţa Consiliului Naţional al PNL direct de la Târgul de investiţii Expo Real, din Munchen, Germania, acolo unde a reprezentat Regiunea de Nord-Est. Preşedintele CJ Suceava a atras atenţia că la acest târg au mai fost prezenţi reprezentanţi din Oradea şi Cluj, iar în rest România nu a existat. „Luna trecută am fost şi la Krynica, în Polonia, la Forumul Economic, unde România la fel aproape nu a existat. Dorim investiţii, însă nu putem să le dorim în colivie. Trebuie să ieşim. Prea multă energie folosim pentru cearta internă, şi eu cred că PNL trebuie să dea tonul pentru mai multă construcţie şi mai mult pragmatism”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte el a subliniat faptul că PNL vrea stabilitate politică, dezvoltare, dar şi să oprească migraţia politică. În acest sens, Gheorghe Flutur a salutat iniţiativa PNL de a susţine un proiect prin care o parte a redevenţelor din exploatarea resurselor să rămână la nivelul primăriilor, acestea urmând să aibă astfel o mai mare independenţă financiară. „Pentru că aşa e construit bugetul astăzi, ajungi să fii dependent de centru. Ce s-a întâmplat în guvernarea PSD e trist. Au mărit salariile pe hârtie, dar nu ne-au dat şi banii cu care să mărim angajaţilor aceste salarii. Şi atunci indirect se taie de fapt banii de la investiţii, cu mâna primarilor şi a aleşilor locali. Asta este realitatea tristă din această ţară. Şi eu cred că liberalii trebuie să spună asta. Da, o parte mai mare din redevenţe trebuie să rămână bugetelor locale”, a spus şeful administraţiei judeţene. El a arătat că în condiţiile în care o mare parte din redevenţe ar rămâne la bugetele locale, s-ar reduce şi migraţia primarilor, o dată la patru ani, pentru a obţine mai multe fonduri. „În 27 de ani, una din cauzele subdezvoltării asta a fost. Predarea modelului de paşalâc de către PSD, cu acea celebră ordonanţă când ne-au plecat 500 de primari pentru că le-a dat doi kilometri de drum să le asfalteze şi să treacă la ei”, a declarat Flutur. El a precizat că astfel de iniţiative, cum este cea legată de redevenţe, ar trebui să fie susţinute de PNL în Parlamentul României. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur critică lipsa de implicare a statului român în promovarea externă pentru atragerea de investiţii.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur critică lipsa de implicare a statului român în promovarea externă pentru atragerea de investiţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei