Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 oct 2017 - Anul XXII, nr. 229 (6645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scene reprobabile

Cătuşe pentru un poliţist pensionar: a refuzat să dea probe biologice şi l-a lovit pe şeful de secţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, fost poliţist, ieşit la pensie anul trecut, a ajuns un adevărat individ problemă pentru foştii săi colegi. Ultimul incident şi cel mai grav s-a petrecut sâmbătă seară, când Remus Lateşi a făcut un scandal monstru după ce foştii colegi s-au prezentat la o sesizare care anunţa că acesta s-a urcat la volan deşi este băut şi face scandal într-un bar. Remus Lateşi a refuzat să sufle în aparatul etilotest ori să-i fie recoltate probe biologice de sânge, fiind în cele din urmă încătuşat.

Poliţistul spre care şi-a îndreptat acesta furia în special este şeful Secţiei 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, subcomisarul Micu Longhin. La sfârşitul lunii august a acestui an, Micu Longhin a înaintat o plângere penală pentru ultraj, pe numele aceluiaşi Remus Lateşi, care l-a ameninţat explicit cu acte de violenţă, în parcul central din Gura Humorului, de faţă cu cei doi copii de 5 şi 7 ani ai şefului de secţie.

 

A venit să-i facă scandal fostei soţii, un episod nici pe departe singular

Sâmbătă seară, în jurul orei 19.30, o sesizare prin numărul de urgenţe 112 a anunţat că un bărbat face scandal în incinta restaurantului Mărţişorul din Cacica. De asemenea, s-a mai anunţat că respectivul, Remus Lateşi, din Gura Humorului, a venit la faţa locului cu o maşină, deşi este în evidentă stare de ebrietate. Bărbatul o căutase la local pe fosta sa soţie, cu care a avut mai multe procese şi care l-a reclamat pentru agresiuni.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei Rurale de Poliţie 10 Gura Humorului.

Fostul ajutor de şef de post de la Păltinoasa, agentul-şef principal Remus Lateşi, a fost găsit în local. De acolo a plecat în scurt timp,urcându-se la volanul maşinii cu care venise la Cacica.

Un echipaj rutier care se afla în trafic a identificat în scurt timp maşina condusă de bărbat, pe DJ 178 E, în timp ce circula dinspre Botoşana spre Gura Humorului.

 

Imobilizat şi încătuşat pentru a putea fi dus la spital

Poliţiştii i-au făcut semnal de oprire. Fostul coleg iniţial a accelerat, după care a oprit, a coborât din maşină şi s-a îndreptat către membrii echipajului rutier. 

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat acestuia să fie testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă a condus autoturismul în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, însă acesta a refuzat, devenind recalcitrant. Aceeaşi atitudine a manifestat-o şi după ce i s-a adus la cunoştinţă că va fi condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, devenind agitat şi violent în limbaj la adresa organelor de poliţie, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Şeful de secţie, principala ţintă a furiei

La spital, bărbatul a refuzat, în faţa personalului de serviciu, recoltarea de probe biologice. Tot la spital, şeful Secţiei de Poliţie Gura Humorului, subcomisarul Micu Longhin, a fost ultragiat fizic şi verbal, de faţă cu mai mulţi martori. Poliţistul a fost lovit cu piciorul de către fostul său subaltern, care a fost din nou imobilizat cu greu.

 

Fostul poliţist a ajuns în arestul IPJ Suceava

Pe numele lui Remus Lateşi poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”. Pentru această infracţiune, sâmbătă noapte, pe numele bărbatului în vârstă de 50 de ani a fost emisă ordonanţă de reţinere, acesta fiind introdus în arestul poliţiei judeţene.

În afara acestei infracţiuni, şeful Secţiei de Poliţie Gura Humorului a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului o nouă plângere penală pentru ultraj, a doua în mai puţin de două luni de zile.

 

Cum a început nebunia: şeful de secţie i-a făcut mai multe dosare penale colegului agresiv

Subcomisarul Micu Longhineste supus la o presiune psihică majoră de către fostul său subaltern, iar ce s-a întâmplat acum două zile este doar un ultim episod. La finele lunii august, după cum Monitorul de Suceava a relatat la vremea respectivă, subcomisarul a fost ameninţat cu moartea şi înjurat în parcul central din Gura Humorului, o parte din discuţii fiind înregistrată de ofiţer cu telefonul mobil şi depusă la dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Primele legături dintre Micu Longhin şi Remus Lateşi sunt de acum zece ani. În perioada 2007-2011, Remus Lateşi, care fusese detaşat disciplinar la Poliţia Valea Moldovei, s-a aflat în subordinea lui Micu Longhin, care conducea Formaţiunea Rurală Gura Humorului.

Activitatea profesională a celor doi nu s-a mai intersectat apoi timp de trei ani. În 2011, Remus Lateşi a fost mutat la Cacica, iar din ianuarie 2014, când s-a desfiinţat Secţia 6 Rurală Cacica, agentul-şef principal a ajuns din nou în subordinea lui Micu Longhin, la Secţia 10 Poliţie Rurală Gura Humorului.

Şederea lui Remus Lateşi la Cacica s-a dovedit una extrem de tumultoasă. Dintr-o relaţie extraconjugală cu o femeie din Soloneţu Nou a rezultat un copil, pe care poliţistul nu l-a recunoscut şi a fost nevoie de mai multe procese şi teste de paternitate pentru a se stabili că este tatăl copilului.

Această relaţie avea să-i aducă însă şi alte probleme. Furios pe femeie, în cele mai multe cazuri când o întâlnea o agresa verbal şi chiar fizic.

Invariabil, femeia suna la 112 şi cerea sosirea colegilor lui Lateşi pentru a-l linişti.

Aşa a ajuns Micu Longhin să înainteze plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului pentru purtare abuzivă, ameninţări, hărţuire sau alte fapte penale, vizat fiind colegul său. Acesta din urmă s-a abţinut să-i adreseze vreun reproş şefului său cât a fost poliţist.

Lucrurile s-au schimbat radical din noiembrie 2016, când Remus Lateşi a părăsit sistemul şi s-a pensionat.

 

Şeful de secţie reclamă ameninţări şi şicanări continue

Treptat, ne-a relatat ofiţerul, fostul coleg a început să-l ameninţe şi să-l acuze că din cauza lui a pierdut procese cu fosta soţie şi are dosare penale. 

Micu Longhin spune că poliţistul pensionar nu s-a liniştit nici după plângerea penală pentru ultraj de la finele lunii august, legată de episodul ameninţării în parcul central din Gura Humorului.

Acesta le-a explicat procurorilor de la Gura Humorului că Remus Lateşi l-a şicanat în trafic de mai multe ori, în una din situaţii fiind nevoit să frâneze brusc pentru a evita coliziunea.

Rămâne de văzut care va fi reacţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului după ce Micu Longhin a depus o nouă plângere penală pentru ultraj, care se adaugă celei de la finele lunii august.

Micu Longhin ne-a declarat că din punctul său de vedere situaţia este foarte gravă şi tensionată. Acesta nu se teme numai pentru el, ci şi pentru cei doi copii minori ai săi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătuşe pentru un poliţist pensionar: a refuzat să dea probe biologice şi l-a lovit pe şeful de secţie.
 Vizualizări articol: 8549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Cătuşe pentru un poliţist pensionar: a refuzat să dea probe biologice şi l-a lovit pe şeful de secţie3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei