Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 oct 2017 - Anul XXII, nr. 229 (6645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din magazine de lux

Trei suceveni vor fi extrădaţi în Franţa pentru furturi în bandă organizată cu prejudiciu de aproape 600.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei bărbaţi din Rădăuţi ridicaţi de poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale la mijlocul săptămânii trecute, în baza solicitărilor transmise de autorităţile judiciare franceze, au fost arestaţi provizoriu de Curtea de Apel Suceava, care a dispus şi predarea acestora. Extrădarea celor trei este practic o formalitate, mai ales că aceştia şi-au dat şi consimţământul în scris pentru a fi extrădaţi.

Cei trei sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare de spărgători de magazine de lux din Franţa, care a provocat pagube mari, prin bunurile furate şi prin distrugerile provocate.

Prejudiciul calculat de autorităţile franceze în cazul grupării care era formată doar din români este de 574.413 euro.

Conform deciziei Curţii de Apel Suceava din data de 4 octombrie, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată va fi transferată în România pentru executarea pedepsei. De asemenea, instanţa de judecată a mai reţinut că cei trei nu au renunţat la regula specialităţii, adică au fost extrădaţi pentru a fi anchetaţi doar pentru faptele trecute în mandatul european de arestare.

Cei trei suceveni puşi sub acuzare în acest caz sunt Nicolae Visarion Cristin Bejan, în vârstă de 41 de ani, Marius Mihai Chirilă, de 38 de ani, şi Ioan Marius Spindeac, de 28 de ani, toţi din municipiul Rădăuţi.

 

Furturi în bandă organizată, din magazine cu bunuri de valoare şi uşor de furat 

Ca mod de operare, conform datelor transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon, a rezultat că pe teritoriul francez au activat echipe de răufăcători foarte active ce săvârşeau furturi din magazine de bijuterii, de optică sau de modă, situate în apropriere de un acces la un drum naţional. Modul de operare nu este detaliat, însă se pare că este vorba de pătrunderi în forţă în obiectivele vizate.

În cazul lui Nicolae Visarion Cristin Bejan, în vârstă de 41 de ani, francezi au transmis că ar fi unul dintre principalii tăinuitori ai acestei grupări organizate.

În cazul lui Marius Mihai Chirilă acuzaţiile sunt că „a participat la furturile în bandă organizată care au fost comise şi mai ales la bijuteria MATY din Besancon”, în timp ce Ioan Marius Spindeac este acuzat că a participat efectiv la mai multe fapte. Acesta din urmă „a fost interpelat în flagrant delict într-un dosar de aceeaşi natură”, au mai transmis autorităţile franceze.

În Franţa, cei trei vor răspunde pentru infracţiunile de „furt”, „facilitarea  justificării mincinoase a originii bunurilor”, „tăinuire” şi „degradarea şi deteriorarea cu intenţie de bunuri”.

Gruparea avea ţinte bine stabilite, fiind vizate magazinele în care se aflau bunuri mici, uşor de furat şi cu valoare de piaţă foarte mare. Prejudiciile sunt mari, în unele cazuri de zeci de mii de euro.

Cei trei suceveni amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o sentinţă definitivă a instanţelor de judecată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei suceveni vor fi extrădaţi în Franţa pentru furturi în bandă organizată cu prejudiciu de aproape 600.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei suceveni vor fi extrădaţi în Franţa pentru furturi în bandă organizată cu prejudiciu de aproape 600.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei