Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 sep 2017 - Anul XXII, nr. 215 (6631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lucrări reluate

100.000 de euro pentru Casa Corpului Didactic din Şcheia. Între timp, termenul de finalizare s-a decalat cu cinci ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările la viitorul sediu al Casei Corpului Didactic (CCD) Suceava au fost reluate luna trecută, Ministerul Educaţiei alocând 450.000 de lei pentru continuarea investiţiei din comuna Şcheia.

După doi ani de zile în care Ministerul Educaţiei şi-a luat mâna de pe ambiţiosul proiect, trecut în stand-by în 2015 şi 2016, lucrările de la controversata investiţie de pe dealul Florinta au fost resuscitate odată cu alocarea banilor, la finele verii 2017.

Clădirea din mijlocul câmpului, de lângă şoseaua de centură a municipiului Suceava, a înghiţit până în prezent mai bine 2 milioane de lei, însă putem spune că proiectul încă se află la început de drum.

Potrivit insp. Cezar Anuţei, responsabilul de relaţia cu presa al Inspectoratului Şcolar Suceava, „lucrările de la CCD Suceava sunt efectuate în proporţie de 31%”.

Acesta a mai subliniat faptul că cei 100.000 de euro de la ministerul de resort vor merge către sala de conferinţe a Casei, lucrări la structura de rezistenţă şi acoperiş.

De altfel, pe una dintre laturile clădirii, s-au avansat lucrările pentru amfiteatrul de 300 de locuri inclus în proiect, o construcţie circulară care nu va urma un design clasic, zidurile exterioare având încastrate porţiuni mari de sticlă.

Lipsa unei săli de mari dimensiuni care să poată găzdui întâlnirile organizate de Inspectoratul Şcolar a fost pusă pe tapet de mai multe ori de şefii învăţământului sucevean, amfiteatrul care deja se configurează în clădirea din Şcheia urmând să rezolve acest minus.

„Noi nu avem o sală unde să ţinem consfătuirile, şedinţele cu directori. Închiriem ba la un hotel, ba la Filadelfia, ba la Casa de Cultură. La Casa Corpului Didactic este un amfiteatru cu circa 300 de locuri, care ar urma să rezolve această problemă”, declara în urmă cu câteva săptămâni şeful IŞJ, prof. Gheorghe Lazăr.

 

2020 – termenul preconizat de IŞJ pentru finalizarea investiţiei

Pentru că şantierul a bătut multă vreme pasul pe loc, iar banii necesari pentru încheierea lucrărilor sunt de ordinul milioanelor de lei, noul termenul înaintat de IŞJ în ceea ce priveşte finalizarea investiţiei este de 2020. Termenul iniţial de finalizare a fost 2015, fiind estimat că lucrările vor fi finalizate în doar 36 de luni. Ritmul şchiopătat al lucrărilor a fost impus şi de o datorie a Inspectoratului Şcolar Suceava către o firmă de construcţii din Rădăuţi, achitarea acesteia fiind prioritară Casei Corpului Didactic.

Lăsând la o parte clădirea în sine, provocarea proiectului CCD o reprezintă racordurile la apă, canal şi energie electrică, fără a mai pomeni de accesul la drumul public.

Gheorghe Lazăr, inspectorul şcolar general, a mai menţionat că face demersuri „şi la primăria din Şcheia şi la instituţiile statului” astfel încât investiţia să continue.

Acesta a mai precizat că proiectul iniţial ar trebui uşor modificat pentru a eficientiza construcţia din punct de vedere al consumului şi costurilor.

„Ne gândim să facem câteva schimbări la proiectul iniţial, astfel încât să fie o investiţie ecologică şi eficientă, independentă din punct de vedere energetic. Au apărut pe piaţă sisteme noi de încălzire, geotermale, cu pompe de căldură, energia solară, care ne-ar ajuta ca în timp să scădem costurile de întreţinere a clădirii. În proiectul actual este prevăzută o centrală pe peleţi”, a mai explicat Gheorghe Lazăr.

Reamintim că viitorul sediu al Casei Corpului Didactic Suceava are demisol, parter şi două etaje. Clădirea este prevăzută cu o bibliotecă, depozite de carte şi o sală de lectură de 90 de metri pătraţi. La cele două etaje vor fi amenajate birouri ale personalului CCD şi camere de cazare unde profesorii sau alţi invitaţi ce vor veni la Suceava pentru cursuri de formare la CCD vor putea înnopta. Demisolul va găzdui un garaj cu două locuri, o spălătorie, un centru de multiplicare.

De asemenea, sunt prevăzute şi nu mai puţin de 200 de locuri de parcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 100.000 de euro pentru Casa Corpului Didactic din Şcheia. Între timp, termenul de finalizare s-a decalat cu cinci ani.
 Vizualizări articol: 1977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
100.000 de euro pentru Casa Corpului Didactic din Şcheia. Între timp, termenul de finalizare s-a decalat cu cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei