Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 sep 2017 - Anul XXII, nr. 215 (6631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Locuri bugetate, ocupate de candidaţi cu medii de 5 şi 6, la cea de-a doua sesiune de admitere a Universităţii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 3.500 de candidaţi vor fi, din 2 octombrie, boboci ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia fiind admişi în cadrul specializărilor celor 10 facultăţi ale instituţiei, la studii de licenţă, masterat şi doctorat. Potrivit reprezentanţilor USV, rezultatul celor două sesiuni de admitere este cel mai bun din ultimii cinci ani.

Cât priveşte mediile de admitere din sesiunea de toamnă, finalizată acum două zile, parte dintre cei care au dobândit statutul de student au fost admişi pe locurile bugetate cu medii mari, în vreme ce în cazul altor specializări, candidaţii au prins un loc fără taxă şi cu medii de puţin peste 5.

În cazul specializărilor care nu au stârnit interes în rândul absolvenţilor de liceu, mediile de admitere pe un loc fără taxă au fost mediocre.

De exemplu, la Mecatronică, de la Facultatea de Inginerie Mecanică, media de 5,50 a fost suficientă pentru a ocupa un loc bugetat.

La Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, un absolvent de liceu cu o medie de admitere de 5,60 a primit statutul de student, pe un loc bugetat, exact ca oricare coleg care şi-a dat interesul şi a muncit pentru fiecare rezultat.

La fel şi la Comunicare şi Relaţii Publice, specializare de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, unde un candidat a reuşit să se strecoare în rândul admişilor la fără taxă cu o medie de 5,68.

Ultima medie cu care s-a intrat la specializarea Geografie, pe un loc bugetat, a fost 5,94.

La programul nou înfiinţat al USV, Poliţie locală, pe locurile fără taxă s-a intrat cu medii de admitere aparţinând intervalului 8,34-9,84, iar la cu taxă, candidaţii au avut medii între 7,17 şi 8,94.

De menţionat că în acest an nici un absolvent ”de nota 10” nu a optat pentru USV, nici în prima sesiune, nici în cea de-a doua.

La etapa de admitere din toamnă cea mai mare notă de admitere a fost 9,84, la Poliţie locală.

Următoarele cele mai mari medii de admitere din toamna asta au fost la Electronică aplicată – 9,65, Ecologia şi Protecţia mediului – 9,55, Informatică economică – 9,15, Protecţia consumatorului şi a mediului – 9,15.

Selecţia candidaţilor pentru admiterea de la Universitatea „Ştefan cel Mare” s-a realizat pe bază de dosar, în funcţie de notele probelor de la examenul de bacalaureat şi de media de la examenul maturităţii.

Reamintim că anul universitar 2017-2018 debutează pe 2 octombrie, cu un concert al trupei Viţa de Vie. Concertul este programat pentru ora 19.00, pe esplanada din faţa corpului A, din strada Universităţii. Intrarea este liberă.

În deschidere va interpreta trupa Odyssey. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri bugetate, ocupate de candidaţi cu medii de 5 şi 6, la cea de-a doua sesiune de admitere a Universităţii Suceava.
 Vizualizări articol: 2956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Locuri bugetate, ocupate de candidaţi cu medii de 5 şi 6, la cea de-a doua sesiune de admitere a Universităţii Suceava2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei