Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 sep 2017 - Anul XXII, nr. 215 (6631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veşti bune

Au început lucrările şi la ultimul tronson al DN 18 Suceava-Maramureş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Veşti bune în ceea ce priveşte lucrările de modernizare a DN 18, care asigură accesul spre Maramureş, prin pasul Prislop. De săptămâna trecută au început primele lucrări şi pe tronsonul IV al drumului, ultimul pe care nu se făcuse încă nimic. DN 18 cuprinde, pe raza judeţului nostru, două tronsoane: tronsonul III, de la Valea Stânei – Cârlibaba şi până la Şesuri, la limita judeţului Suceava cu Maramureşul, pe care se lucrează intens din luna mai a acestui an, şi tronsonul IV, de la Cârlibaba şi până la Iacobeni, prin comuna Ciocăneşti. De săptămâna trecută, pe tronsonul IV a început să se lucreze la amenajare podeţelor, dinspre Cârlibaba spre Ciocăneşti.

Pe ambele tronsoane lucrările au fost adjudecate prin licitaţie de asocierea de firme formată din SC Autotehnorom SRL, SC Opr Asfalt SRL şi SC Rutier-Conex XXI SRL. La tronsonul IV întârzierea a fost cauzată de un aviz de la proiectant, au precizat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Începerea lucrărilor la tronsonul IV al DN 18 a fost anunţată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul vizitei de lucru a acestuia la Suceava de la începutul lunii septembrie. Acesta a dat asigurări că există toată finanţarea necesară pentru DN 18, ceea ce ar însemna că la anul, în a doua parte, drumul ar putea fi gata.

Lucrările care se realizează acum sunt capitale, de la nivel de amenajare podeţe, extinderi laterale, apărări de maluri, după care va urma asfaltarea efectivă. 

Răbdarea oamenilor din această zonă a judeţului Suceava a fost pusă la încercare peste limita suportabilului cu acest drum naţional care de ani de zile este într-o stare deplorabilă. Drumul a fost doar cârpit în ultimii ani, însă cum gropile erau foarte multe, DN 18 a ajuns un drum acoperit de plombe.
Conform informaţiilor transmise oficial anul trecut de Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere, valoarea totală a contractului pentru tronsonul Cârlibaba-Şesuri, limita cu Maramureşul, este de 54,29 de milioane de lei, fără TVA. Pentru celălalt tronson, care cuprinde Ciocăneştiul, valoarea contractului este de încă 59,84 de milioane de lei, fără TVA.

De precizat şi că pe celelalte două tronsoane ale DN 18 nefinalizate, de pe raza judeţului Maramureş, lucrările de modernizare sunt mult mai avansate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început lucrările şi la ultimul tronson al DN 18 Suceava-Maramureş.
 Vizualizări articol: 3703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Au început lucrările şi la ultimul tronson al DN 18 Suceava-Maramureş3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Și așa s-a călit oțelul... trimis de
(22 sep 2017, 16:11:12
Ne mirăm toți cum se încep în forță toate aceste lucrări de asfaltare,tocmai toamna în sezonul ploilor.Or fi soluții tehnologice mai avansate acum iar calitatea muncii mult superioară ca-n trecut.Să fie într-un ceas bun,să ne bucurăm la sfârșit de un lucru bine făcut.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei